DEM Bitlis Belediye
Losev

Hizan'da Köylere 270 Bin TL Yardım

Videoyu Aç Hizan'da Köylere 270 Bin TL Yardım
A
a

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nca (KHGB) köylerin küçük alt yapı ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 70 köy muhtarlığına belirli miktarda maddi yardım yapıldı.

Hizan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce özellikle proje gerektirmeyen küçük çaplı bakım ve onarım ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 70 köy muhtarlığına nüfus ve hane sayısı baz alınarak 3 bin TL ile 5 bin TL arasında maddi yardım yapıldı.

Hizan'da halen KHGB'nce KÖYDES programı kapsamında 28 içme suyu işi, 22 yol işi ve 6 adet de kanalizasyon işi yer almaktadır. KÖYDES'ce yürütülen bu 56 projenin dışında, tamamen köy muhtarlıklarının belirlediği küçük bakım ve onarım ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 262 bin TL kaynak ayrıldı. Ayrılan bu paralar, Köy İhtiyar Heyetinin alacağı karar üzerine fatura karşılığı köylere malzeme alımında kullanılacak.

Kullanım şekli köy ihtiyar heyetinin alacağı ortak kararla belirlenecek. İçme ve arazi suyu borusu, depo tamiri, cami, taziye evi yapımı gibi köyün küçük çaplı ortak ihtiyaçlarında kullanılmak üzere yapılan bu yardım ile köylerimizde ihtiyaç duyulan muhtelif inşaat malzemelerinin alınması sağlandı.

Yapılan yardımın köylerin nüfus ve hane sayılara göre yapıldığını belirten Hizan Kaymakamı Sedat İnci, köyü temsil eden muhtarların saygınlığının korunması için bu uygulamayı Hizan'da yaptıklarını belirterek, “Hizan’da göreve başladığımız günden bugüne muhtarlarımız sık sık Kaymakamlığımıza gelerek birkaç yüz metre boru için talepte bulunuyorlardı. Müsait olmadığımız zamanlarda bu taleplerini iletmek için bazen saatlerce beklemek zorunda kalmaları bizleri muhtarlarımıza karşı mahcup ettiriyordu. Muhtarlarımızın, bize iletme ihtiyacı duymadan bu türlü küçük ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla temin etmeleri için KHGB Encümeni'nde almış olduğumuz kararla böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, birliğimize gelen serbest ödenekten 262 bin TL'yi 70 köyümüze nüfus ve hane sayıları göz önünde bulundurularak 3 bin TL ile 5 bin TL arasında maddi yardım yaptık. Her bir köyümüze yapmış olduğumuz yardım miktarının çok fazla olmadığının farkındayız ama hem köylerimiz arasında adaleti sağlamak, hem de küçük ihtiyaçlar için muhtarlarımızın Kaymakamlığa gelip giderek mağdur olmalarını engelleyeceği için yerinde bir uygulama olduğuna inanıyoruz. Bu konuda muhtarlarımızın da memnuniyeti var zaten. Yaptığımız bu yardımlar ile muhtarlarımız, köylerinin genelini ilgilendiren sorunlarının çözümü için ihtiyaç duydukları malzemeleri alarak köyün bazı sıkıntılarını gidermiş oldu” şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.