DEM Bitlis Belediye
Losev

Hizan'da Kentsel Dönüşüm Semineri Düzenlendi

Videoyu Aç Hizan'da Kentsel Dönüşüm Semineri Düzenlendi
A
a

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Hizan ilçesinde “Kentsel Dönüşüm” konulu semineri düzenledi.

Hizan Kültür Merkezindeki seminer, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi ve şehitler anısına saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Seminere Hizan Belediye Başkanı İhsan Uğur, İş Bankası Bitlis Şube Müdürü Hasan Demirçivi, Hizan Belediye Fen İşleri Müdürü Seyfettin Bulduk, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Seminerde “Kentsel Dönüşüm” yasası olarak bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu sunum eşliğinde anlatıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Şehmuz Korkut, Türkiye’nin deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatarak, tek amaçlarının riskli evlerin ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

Korkut, “Ülkemiz deprem kuşağında ve Bitlis’te deprem fay hattının geçtiği bölgede. Kentsel dönüşümle ile ilgili sizi bilgilendirme istedik. İstatistikler bakıldığında son yüz yılda Türkiye’de 90 büyük deprem meydana gelmiş ve yaklaşık 10 bin insan hayatını kaybetmiş. Bunu önlemek için 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu çıkarıldı. Amacımız yeni yaşanabilir kentler ve köyler oluşturabilmek” diye konuştu.

Korkut, belediyelerin riskli alan belirlemesi yapması gerektiğini belirterek, konu hakkında detaylı bilgiler sundu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.