DEM Bitlis Belediye
Losev

Hizan'da çiftçilerin zorlu patos mesaisi sürüyor

Videoyu Aç Hizan'da çiftçilerin zorlu patos mesaisi sürüyor
A
a

Hizan'ın Gayda Ovası'nda, yaklaşık 30 dereceye ulaşan bunaltıcı sıcakta, sabah saatlerinde harman alanlarında patos yapmaya başlayan çiftçiler, sıcak havaya rağmen akşam saatlerine kadar çalışıyor.

Kış şartlarında hayvanlarına yem bulmakta zorlanan çiftçiler, sıkıntı yaşamamaları için biçtikleri otları samana çeviriyorlar.

Çiftçilerden Sıddık Güleş, yaptığı açıklamada, sıcak havada patosa verdikleri otları eve taşıdıklarını belirti. İlçede kışların çetin ve uzun geçtiğini aktaran Güleş, "Hayvanlarımıza kışlık yem hazırlamak için tarladan biçtiğimiz otları patosa veriyoruz. İşlerimiz çok zor olmasına karşın hayvanlarımıza kışlık yem stoku yapmak zorundayız. Çünkü kışın saman fiyatları yükseliyor. Aksi halde kışın hayvanlarımıza yem bulmak zor olacak. Bu açıdan şartlar ne olursa olsun çalışmak zorundayız." ifadelerini kullandı.
 
Bışar Yalçın ise traktörüyle mevsimlik olarak ilçe ve köyleri gezerek patos yaptığını söyledi. Traktör ve patos makinesinin tozdan etkilendiğini belirten Yalçın, "Gayda Ovası'nda şimdi patos ve ot toplama zamanı. Sıcak havada toz duman içindeyiz. Sabah 07.00'de başlayıp geceye kadar durmadan çalışıyoruz." dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.