Losev

Hizan'da Bir İlk Semiha Aslan Muhtar Adayı

Videoyu Aç Hizan'da Bir İlk Semiha Aslan Muhtar Adayı
A
a

Hizan ilçesinde ikamet eden Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu Semiha Aslan, ilçenin ilk kadın muhtar adayı olarak yerel seçimlere girecek.

İlçede bir ilki gerçekleştirerek Aşağı Karasu Mahallesi muhtar adayı olan Aslan, ev ev dolaşarak, mahalle sakinlerinden destek istiyor.

Aslan, AA muhabirine, Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olduğunu ve ilçede ilk kadın muhtar adayı olduğunu söyledi.

Mahalledeki kadınların desteğini alarak muhtar adayı olmaya karar verdiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"İnşallah bir ilke imza atarak, Hizan'ın ilk kadın muhtarı unvanını alacağım. Yüksekokul mezunuyum ve üç çocuk annesiyim. Adaylık için mahalledeki kadınların desteğini alarak kendimde cesaret buldum. Çünkü kadınların ev ve iş yaşamındaki başarısını, yerel yönetimlerde de büyük bir titizlikle başaracağına inanarak bu yola çıktım. Kazanacağıma da inanıyorum. Seçime bir hafta kala böyle bir karar aldım. Demokratik hakkımı kullanmak istedim. 5 muhtar adayıyla yarışmaktayım. Bütün kadın arkadaşlarım bana destek oluyor."

"Muhtarlık sadece mühür basmak değil"

Erkek muhtarlardan daha çok iş yapacağına inandığını ve muhtarlığın sadece mühür basmak olmadığını ifade eden Aslan, özellikle kadınlara yönelik projeler hazırlayarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunacağını söyledi.

Aşağı Karasu Mahallesi için çok güzel projelerinin olduğunu belirten Aslan, şunları ifade etti:

"Kadın istihdamını sağlayacak projeler üreteceğim. Mahallede Kur'an Kursu açılması, çocuklar için oyun parkı yapılmasını sağlayacağım. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile koordine sağlayarak kadınlara yönelik şiddeti engelleyecek bilinçlendirici çalışmalar yapacağım. Kadın ve çocuk haklarına yönelik bilinçlendirici çalışmalar yapmak istiyorum. Muhtar olduktan sonra bu projelerimi hayata geçireceğim. Mahalledeki kadınların sesi olacak ve onları gelir getirici faaliyetlere yönlendireceğim."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.