Slayt Gösterisi
Losev

Hizan'da Arı Sütü Projesi Çalışmalarına Başlandı

Videoyu Aç Hizan'da Arı Sütü Projesi Çalışmalarına Başlandı
A
a

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Kalkınma Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Düzce ve Bitlis illerinin pilot olarak seçildiği “Arı Sütü Üretimi Projesi” çerçevesinde Hizan ilçesinde çalışmalara başlandı.

İlçede uygulanan proje, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Hizan Bal Üreticileri Birliği işbirliğinde yürütülüyor. Bitlis Valisi Orhan Öztürk ile Hizan Kaymakamı Sedat İnci, projenin uygulandığı Gayda köyündeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü danışma merkezinde, arıcılarla bir araya gelerek proje kapsamında gönderilen malzeme ve ekipmanları arıcılara dağıttı. Vali Öztürk, projeyi çok beğendiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Köylüyü zenginleştirerek, köyde tutmak gerektiğini, bunun da bu tür katma değeri yüksek projelerle mümkün olabileceğini ifade eden Öztürk, "İl genel meclis üyelerimizle böyle bir projeye tanıklık etmek benim için son derece keyifli. Katma değeri yüksek ürünleri üretmiyoruz. Çok şey üretiyoruz, ama ürettiklerimiz bize zenginlik olarak yansımıyor. Köylümüzü köyde zenginleştirerek tutmamız lazım. Göç etme ihtiyacını hissetmemesi lazım. Bu proje bu açıdan son derece önemli" dedi.

Kaymakam İnci ise, proje kapsamında birlik üyesi 20 arıcıya, 120 bin lira değerindeki arı ve arı sütü üretiminde gerekli ekipmanları dağıttıklarını ifade etti. Gayda köyündeki tarım danışma merkezinde arıcılara teorik eğitim verildiğini ifade eden İnci, "Arı sütü, çok değerli ve besleyici bir ürün. Proje kapsamında ilimiz, pilot il olarak seçildi. Proje Düzce'den sonra ilk kez ilçemizde uygulanmaya başlandı. Dağıttığımız ekipmanlarla her arıcımız bundan sonra kendi yaylasında arı sütü üretimini sağlayacak. Arıcılarımıza dağıttığımız 10 kovandan, yaklaşık 3 kilo arı sütü alacaklarını düşünüyoruz" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.