Losev

Hizan'da 1. Bahar ve Çocuk Şenliği Düzenlenecek

Videoyu Aç Hizan'da 1. Bahar ve Çocuk Şenliği Düzenlenecek
A
a

Hizan Kaymakamlığınca bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk kez "1. Bahar ve Çocuk Şenliği" düzenlenecek.

Hizan Kaymakamlığınca bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk kez "1. Bahar ve Çocuk Şenliği" düzenlenecek.

Hizan'da 26-27 Nisan'da yapılması planlanan şenliklerde, farklı alanlarda düzenlenecek yarışma ve eğlencelerle çocuklara unutulmaz bir bayram yaşatmayı amaçlayan Kaymakamlık, ayrıca maddi durumu iyi olmayan ailelerinin 100 çocuğunu sünnet ettirecek.

Hizan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilk kez düzenlenecek şenlikleri geleneksel hale getirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Çocukların yanı sıra yetişkinler için de dengbej konserinin organize edileceğinin belirtildiği açıklamada, şunlar yer aldı:  

"Kadınlara yönelik olarak düzenlenecek yöresel yemek ve tatlı yarışmalarıyla katılımcılara sürpriz hediyeler verilerek unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızın tanıtımı yapılacak. İki gün boyunca çok çeşitli etkinliklerin yer alacağı çocuk şenliğine katılım ücretsiz olacak. Şenliklerimiz Servet Kocakaya'nın vereceği konserle son bulacak. Hizan'ı bayram yerine çevirerek birlik ve beraberliğe vesile olacak şölenimize tüm Bitlis halkı davetlidir."

Kaynak : Bitlis Haber13 / Hizan

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.