DEM Bitlis Belediye
Losev

Hitler’in Çizdiği Resime 130 Bin Euro

Videoyu Aç Hitler’in Çizdiği Resime 130 Bin Euro
A
a

Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in çizdiği resimlere ödenen fahiş fiyatlar dikkat çekici boyutta. Hitler’in çizdiği bir suluboya resim açık arttırmada 130 bin euroya alıcı buldu.

Merkezi Nürnberg’de bulunan açık arttırma şirketi Aktionshaus Weidler tarafından yapılan açıklamada, Adolf Hitler tarafından 1916 yılında yapılan bir suluboya (akvarel) resmin 130 bin euroya satıldığı bildirildi. Şirket yöneticisi Kathrin Weidler, isminin açıklanmasını istemeyen alıcının bir Ortadoğu ülkesinden olduğunu söyledi.
 
Suluboya resmin beklendiğinden de yüksek bir fiyata satıldığını kaydeden Weidler, 116 yılına ait orijinal faturanın fiyatta etkili olduğunun altını çizdi. Weidler, Hitler’in suluboya resmi için 12 kişinin açık arttırmaya katıldığını, bu kişilerden sadece ikisinin bizzat müzayedeye geldiği bilgisini de verdi.
 
Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in 1916 yıında çizdiği 28x22 santimetrelik suluboya resim aynı yıl Münih kentindeki Münchener Galerie’de satılmıştı. Resim, o dönemde satın alan kişinin iki torunu tarafından satışa çıkarılırken, orijinal faturası ile Hitler’in Özel Kalem Müdürü Albert Borman tarafından ‘orijinal’ olduğuna dair bir notta bulunuyordu.
 
Hitler’in çizdiği birçok resim son yıllarda müzayedelere çıkarılmıştı. Resimler Almanya içi ve dışından alıcı buluyor.
 
Almanya’da Nazi dönemine ait eser ve hatıratların satışına Nazileri sembolize eden gamalı haç ile diğer sembollerin bulunmaması kaydıyla müsade ediliyor. 
Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.