Losev

Hijyen, Bobinaj ve Komi Kursları Açılacak

Videoyu Aç Hijyen, Bobinaj ve Komi Kursları Açılacak
A
a

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Tatvan Halk Eğitimi Merkezi’nin ortaklaşa hijyen, bobinaj, komi ve servis komisi (garsonluk) kursları açılacağı bildirildi.

Açacakları kurslar için müracaatların başlatıldığını ifade eden Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin, müracaatların 18 Nisan 2014 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Kurslara katılmak isteyenlerin kimlik fotokopisiyle birlikte odalarına başvurmaları gerektiğini belirten Tekin, "Bölgemiz kış mevsimlerinin ağırlıkta yaşandığı konumda olduğu için kalorifer kazanlarıyla ilgili her şeye ihtiyaç oluyor. Ayrıca, ilçemiz hızla gelişiyor ve büyüyor. Bununla beraber yüksek binalar yapılıyor ve her binada asansörler daha aktif kullanılır hale geldi. Büyüme ve nüfus artışında temel ihtiyaçlara cevap verebilmek için market, restoran, lokanta ve kafeterya sayılarında artış oluyor. Esnaflar için hijyenlik belgesi zorunludur ve her işyerinde olması gerekiyor.

İstihdama yönelik olarak da bobinaj, komi ve servis komisi kursları açıyoruz. Şu an müracaatlar devam ediyor. Kursların başlaması için her kursta sayının en az 12 kişi olması gerekiyor. Hijyenlik kursumuz 8 saatte tamamlanacak. Diğer kurslar ise 196 saatte tamamlanacak. Kurslarımız sadece esnaflarla sınırlı değil, vatandaşlar da katılıp belge sahibi olabilir" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.