DEM Bitlis Belediye
Losev

HDP Tatvan Adayı Yeşiltepe: Çalışmalarımızı denetleyecek komisyonlar kuracağız

Videoyu Aç HDP Tatvan Adayı Yeşiltepe: Çalışmalarımızı denetleyecek komisyonlar kuracağız
A
a

HDP Tatvan Belediye Başkan Adayı Habip Yeşiltepe ve Serap Çakmak Genç ilçeyi halkla birlikte yöneteceklerini ve çalışmalarını denetleyecek komisyonlar kuracaklarını söyledi.

Coğrafyası ve turizmiyle bölgenin en önemli merkezlerinden biri olan Bitlis'in Tatvan ilçesini yerel seçim heyecanı sardı. 

HDP'nin Tatvan'da eşbaşkan adayları olarak gösterdiği Serap Çakmak Genç ile Habip Yeşiltepe, 31 Mart seçimlerinde belediyeyi önemli bir farkla kazanacaklarını söyledi.

'MİZGİN KADIN MERKEZİNİ TEKRAR AÇACAĞIZ'

Tatvan halkının 31 Mart seçimlerinde HDP'yi tercih edeceğini söyleyen eşbaşkan adayı Serap Çakmak Genç, AK Parti'nin 5 yılda ilçeye hizmet etmediğini belirtti. Tatvan'daki kadınlarla birlikte mücadele ederek birçok sorunun üstesinden geleceklerini söyleyen Çakmak, AK Parti'nin belediyeye ait Mizgin Kadın Merkezi'ni kapattığını kendilerinin de belediyeyi alır almaz burayı yeniden açacaklarını söyledi.

Tatvan'da kadınların önemli ekonomik sıkıntıları olduğunu belirten Çakmak, "Ekonomik sıkıntıların giderilmesi için çalışma yapacağız. Kadınlar yaşamın her alanında şiddete maruz kalıyorlar. Bu sadece fiziki şiddet değil her anlamda şiddet yaşıyorlar. Bizim dönemimizde kurulan Mizgin Kadın Merkezi bu sorunların giderilmesi için de çalışıyordu. Merkezi işlevine tekrar kazandırmak istiyoruz" dedi.

'KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ PROJELERİMİZ OLACAK'

"Kadının Emeği Evi" adıyla bir proje hazırladıklarını ve bunu hızlıca hayata geçireceklerini ifade eden Çakmak, "Burada kadınlar için birer atölye olacak ve burada ürettiklerini sergileyerek satacaklar. Kadınların ayrıca üretim yapabilecekleri atölyeler de oluşturacağız. Bu projenin kadınların ekonomik ve sosyal yaşamına önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Yine kadınların sosyal yaşama katılımı ve kentteki çocukların adaptasyonu için kreşler açacağız. Bu kreşlerde çocukların tüm ihtiyaçları karşılayarak eğitimler vereceğiz" diye konuştu.

FESTİVALLER DÜZENLENECEK

Tatvan'da alt ve üstyapı konusunda önemli sorunların olduğunu aktaran Çakmak, ilçenin çehresinin değiştirilmesi ve bu sorunların çözümü için de önemli bir çaba içerisinde olacaklarını ifade etti. İlçenin tüm yol ve kaldırımlarında yenileme çalışması başlatarak dezavantajlı gruplar ve bebekli annelerin rahat edebilecekleri bir duruma getireceklerini belirten Çakmak, yine ilçenin çöp sorunu için de dönüşüm alanları kuracaklarını vurguladı. Çakmak ayrıca ilçenin kültür ve turizmine katkı sunmak için festivaller de düzenleyeceklerini belirtti.

'KADINLAR VE GENÇLER SÖZ SAHİBİ OLACAK'

HDP'nin gençler ve kadınların partisi olduğunu ifade eden Çakmak, "İlçede alacağımız her karara gençler ve kadınları dahil edeceğiz. Şuan ilçede gençlerin uyuşturucu maddeye yönlendirilmesi durumu var. Biz acilen bunun önüne geçmek için gençlerin kendilerini var edecekleri merkezler ve spor alanlarını oluşturacağız. Eşbaşkanlık dünyada kadın temsiliyeti açısından çok önemli bir model. Eşbaşkanların seçilmesiyle kadınlar eşit temsiliyet hakkı elde ediyor. Kentteki kadınlar ve gençler verilecek her kararda söz ve karar sahibidirler. Halk belediyeciliğini esas alan bir partiyiz ve halkımızla birlikte bu kenti yöneteceğiz. Kendimizi de kentimizi de bizler yöneteceğiz. Biz güçlüyüz ve 31 Mart'ta belediyeyi alarak bunu da göstereceğiz. AK Parti'nin bıraktığı borca rağmen tüm imkanları seferber ederek ve alternatif projeler yaparak halkımıza hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Eşbakan adaylarından Habip Yeşiltepe ise kentte partilerine yönelik yoğun bir ilginin olduğunu vurguladı. Yeşiltepe, "Bizler Türkiye toplumu içerisinde Kürtlerin temel haklarını, yasal ve anayasal güvenceye kavuşturulmasından yana siyaset yürütüyoruz. Dolayısıyla yasal ve anayasal haklarına saygılı olacağız. Kendimize dönük temel haklara ne kadar saygılı isek bizim dışımızda kalan insanlarda o kadar saygılı olacağız" dedi.

Kayyum politikalarının insanların anayasal haklarına dönük anti demokratik bir uygulama olduğunu belirten Yeşiltepe şöyle devam etti: "Bir toplumun kayyuma evet demesi kendi varlık nedenini ortadan kaldırır. Anayasa çerçevesinde hareket ettiğini iddia eden bir iktidar kendi varlık nedenini yok sayarak bize dönük uygulamaları doğru olarak görüyor. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz" diye konuştu.

'İLÇEDE DENETLEME KOMİSYONLARI KURACAĞIZ'

Tatvan'da örnek sayılabilecek bir halk belediyeciliği modeli yürüteceklerini ifade eden Yeşiltepe, "Belediyeyi kazandıktan sonra ilçede denetleme komisyonları kurmak istiyoruz. Bu komisyonlar yapacağımız her şeyi denetleyecekler. Biz toplumun diğer kesimlerini incitmeden şeffaf bir belediyecilik sürdüreceğiz. Bu belediyeciliğin barışçıl bir ortama dönüşmesinin yolu da denetleme ve danışma meclislerinin kurulmasından geçiyor. Bu komisyonun içerisinden ilçenin tanınmış ve saygın insanları yer alacak. Burada kesinlikle kişisel bir amacımız yok. Sadece partimizin 30 yıllık geleneğini burada hayata geçirmektir" ifadesinde bulundu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.