Losev

HDP'nin Bitlis Mitinginde Demirtaş İzdihamı

Videoyu Aç HDP'nin Bitlis Mitinginde Demirtaş İzdihamı
A
a

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı Bitlis mitingi için sabahın erken saatlerinden itibaren alanı dolduran onbinler, "Bizler Meclis'e" sloganları attı. İzdihamın yaşandığı alanda halk çevredeki tepe ve binaları da doldurdu.

HDP'nin Türkiye kentlerinde 6 Mayıs'ta başlattığı büyük mitinglerinin bugünkü duraklarından biri de farklı kimliklerin bir arada yaşadığı Muş. Kenttin neredeyse tamamında HDP rüzgarının estiği mitingle birlikte tüm caddeler, donatılan HDP'nin rengarenk bayraklarıyla miting alanına çıkıyor. Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingin başlamasına saatler kala yurttaşlar, alana giriş yapmaya başlarken, HDP bayraklarıyla süslenen alan renk cümbüşünü andırdı. Demirtaş'ın konuşmasını gerçekleştireceği saatlere uzun bir süre kalmasına rağmen miting alanı neredeyse hınca hınç doldu. Öyle ki miting alanında yer bulamayanların bir bölümü çevredeki yapıların yanı sıra ağaçlara da çıkmak zorunda kaldı. Miting alanında sivil ve resmi polislerin yanı sıra birçok noktada zırhlı araçlar ve özel hareket polislerin konuşlandırıldığı görüldü.

Erdoğan'a gönderme: Halin duman Erdoğan

Miting alanındaki pankartlar da HDP seçmeni gibi ortak bir mesajda buluştu. Pankartların neredeyse tamamında 7 Haziran günü anti-demokratik barajları yıkmaya dönük mesajlar yer alırken, bunlarından bazıları şöyle: "1 Haziran atılım ruhuyla barajları yıkacağız", "Özgür önderlik, özgür Kürdistan, özgür gençlik şiarıyla barajları yıkmaya geliyoruz", "Barajları aşta gel kurbanın olam", "Büyük insanlığa evet de". Hasta tutsakların serbest bırakılmasının yanı sıra Kürtçe anadilde eğitim, siyasi tutsaklara özgürlük mesajlarının yer aldığı çok sayıda dövizde alanı dolduranların talepleriydi. Yine miting alanında onlarca döviz açılırken, "Gaz, fren şanzıman halin duman Erdoğan" ve "Edison bile pişman" dövizleri içerdiği esprili mesaj ile en dikkat çeken dövizler oldu. 

Kawa sahne aldı 

Sahne alan sanatçı Kawa'nın bu ufak konseri aynı zamanda yıllar sonra kendi memleketinde halkıyla buluştuğu ilk konser oldu. Yıllar sonra kendi memleketinde sahne alan Kawa, halk tarafından en çok sevilen parçalarını halkın eşliğinde seslendirdi. 

Kent tarihinin en kalabalık mitingi 

Kawa'nın seslendirdiği parçalarla miting coşkusu ikiye katlanırken, güvenlik amacıyla kurulan barikatları aşmaya çalışan yurttaşları tutmakta HDP'li görevliler oldukça zorlandı. Miting alanı daha öncede HDP'nin mitingine ev sahipliği yaparken, 7 Haziran zaferine sayılı günler kala tarihi bir coşkunun yaşandığı miting kenttin de en kalabalık mitingi olarak tarihe geçti.
 
Kaynak : (DİHA)

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.