Losev

HDP’nin başarısı Türkiye için olumludur

Videoyu Aç HDP’nin başarısı Türkiye için olumludur
A
a

Financial Times’a konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy alarak Meclis’te 80 sandelye kazanmasına ilişkin olarak, “Bunu Türkiye için olumlu görüyorum. Her zamanki yaklaşımım ve inancım şudur ki sorunlar partilerle ilişki kurarak çözülmeli, onları dışlayarak değil,” yorumunda bulundu.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Britanya’nın köklü gazetelerinden Financial Times’a açıklamalarda bulundu.

Gül’ün, “Siyasi mevki olarak, hala hırslı görünmek istemiyorum,” sözlerini aktaran Financial Times, söz konusu haberinde Abdullah Gül’ün sözlerini şu yorumla verdi:

“Kelimelerini çok özenle seçerek, iktidarın, halefi ve eski siyasi silah arkadaşı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde giderek daha fazla yoğunlaşmasının, Türk demokrasisine zarar verme riski taşıdığından duyduğu endişeyi üstü kapalı bir şekilde ima etti.”

‘Gül ve Erdoğan farklı görüşlere sahip’

Yine gazete, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Gül arasındaki ilişki için de, “Erdoğan ve Gül, AKP’yi 2011 yılında birlikte kurdu ve ondan çok önce de Türk İslam politikalarında ortak geçmişi paylaştılar. Fakat şimdi ise demokrasi ve sivil toplum konusunda farklı görüşlere sahipler,” yorumunda bulundu.

‘Farklı sesler önemlidir’

Gül ise gazeteye yaptığı açıklamalarında, demokrasilerde çeşitliğin önemine vurgu yaparak, “Şu bir gerçek ki, Türkiye’de siyasi mücadele her zaman oldukça çetin olmuştur. Ancak çeşitlilik ve farklı sesler önemlidir. Bunu her zaman böyle görmüşümdür,” dedi.

“HDP’nin başarısını olumlu görüyorum”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 7 Haziran seçimlerindeki başarısıyla ilgili de konuşan Gül, HDP ve PKK’yi birbirinden ayırarak, “Bunu Türkiye için olumlu görüyorum. Her zamanki yaklaşımım ve inancım şudur ki sorunlar partilerle ilişki kurarak çözülmeli, onları dışlayarak değil,” dedi.

‘Gençlerimiz, ağaçların kesilmesine tepki gösterdi’

Öte yandan Gül, Türkiye’deki siyasetçilere zamana ayak uydurmaları konusunda uyarıda da bulundu:

“Türkiye’de sivil toplumun güçlenmesinin bir sonucu olarak, gençlerimiz, kentsel gelişim yararına ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Köylüler, tarlalarını kirleten sınai faaliyetlere karşı gösteri yaptılar. Binlerce insan, kadına şiddete karşı protesto yürüyüşü düzenledi.”


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.