Losev

HDP milletvekili aday listesinde Öcalan sürprizi!

Videoyu Aç HDP milletvekili aday listesinde Öcalan sürprizi!
A
a

HDP'nin aday listeleri belli oldu. HDP Eş Başkanlarından biri İstanbul, diğeri Van'dan aday oldu. HDP'nin listesindeki sürpriz ise Dilek Öcalan.

Urfa ikinci sıradan aday olan Dilek Öcalan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın öz yeğeni.

1987 doğumlu Dilek Öcalan, Öcalan'ın ablası Fatma Öcalan'ın kızı. Dilek Öcalan, daha önce "akraba" sıfatıyla İmralı'ya giderek, Abdullah Öcalan'la görüşmüş ve mesajlarını kamuoyuna aktarmıştı. 

HDP listesinde, Eş Başkan Selahattin Demirtaş İstanbul 1. sıradan, diğer Eş Başkan Figen Yüksekdağ ise Van'dan aday oldu. 

İmralı heyetinin değişmez isimlerinden Sırrı Süreyya Önder ise, bu kez Ankara'dan aday oldu. Önder, Ankara 1. Bölge'de, 1. sıradan seçim yarışına girecek. 

Yine İmralı heyetinde yer alan Pervin Buldan ise İstanbul'dan birinci sıra adayı oldu.

Daha önce Diyarbakır'dan seçilen, seçim yasağı cezası aldığı için uzun süre bağımsız kalan Leyla Zana ise, bu seçimlerde Ağrı'dan aday oldu. 

HDP'nin öne çıkan bir diğer ismi, Ertuğrul Kürkçü'nün de seçim bölgesi değişti. Daha önce Mersin milletvekili olan Kürkçü, bu kez İzmir'den birinci sıra adayı.

MEHMET MİR DENGİR FIRAT MERSİN'DEN, CELAL DOĞAN ANTEP'TEN ADAY

HDP'nin bu seçimlerde diğer partilerden yaptığı flaş transferlerden, Ak Parti kurucusu Mehmet Mir Dengir Fırat Mersin'den, Gaziantep'te üç dönem CHP'den Belediye Başkanı seçilen Celal Doğan da bu seçimlerde HDP'den milletvekili adayı oldu. 
HDP Listesinde dikkat çeken isimlerden biri de, Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Osman Baydemir. Baydemir, Urfa'dan birinci sıra adayı oldu. 

AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ BAŞKANI HDP LİSTESİNDE

HDP Listesinde İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı Turgut Öker. Öker, 25 yıldır Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanlığını yapıyordu. Vekil olmak için istifa etti.

ESKİŞEHİR'DEN LGBT AKTİVİSTİ ADAY

HDP Listesinde LGBT aktivisti bir aday da dikkat çekti. Uzun yıllar LGBT hareketinin içinde yer alan Barış Sulu, Eskişehir'den aday.

HDP'DE DE ERMENİ ADAY VAR

CHP'den sonra ,HDP milletvekili aday listesinde de bir Ermeni cemaatinden bir isim yer aldı. Hrant Dink'in arkadaşlarından Karabet Paylan, HDP'nin İstanbul 3. bölge 2. sıra adayı oldu.

ALTAN TAN DİYABAKIR'DAN ADAY

HDP'de Altan Tan'ın liste dışı kalacağı haberleri kulislere yansımıştı. Ancak bu haberler gerçek olmadı. Altan Tan, HDP Listesinde Diyarbakır'dan 5. sıra adayı olarak yer aldı.

DENİZ GEZMİŞ'İN İLKOKUL ARKADAŞI DA HDP LİSTESİNDE

HDP listesinde yer alan bir başka flaş isim ise, Deniz Gezmiş'in ilkokul arkadaşı Aydın Çubukçu. Ankara 2. bölge 3. sıradan aday olan Çubukçu, 68 kuşağının önde gelen isimleri arasında yer alıyor. 19 yıl hapiste kalan Çubukçu, Evrensel yazarlarından.

ÖDP KURUCUSU ANTALYA 1. SIRA

ÖDP'nin kurucuları arasında yer alan ,Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Saruhan Uluç da HDP'den aday oldu. Halen HDP Genel Başkan Yardımcısı olan Uluç Antalya'dan aday.

SOSYALİST DEMOKRASİ PARTİSİ'NDEN HDP'YE

Sosyalist Demokrasi Partisi'nin eski genel başkanı Filiz Koçali de HDP'nin "sol kanat" adayları arasında göze çarptı. Özgür Gündem yazarı Koçali, Aydın'dan aday oldu.

HATİP DİCLE LİSTEDE YOK

HDP Listesinde olmaması göze çarpan isim ise Hatip Dicle oldu. DTK Eş Başkanı Dicle'nin aday olmasını, Abdullah Öcalan'ın istediği kulislere yansımıştı. Ancak Hatip Dicle, HDP'nin 7 Haziran seçim listesinde yer almadı.

RİZE'DE SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRETMEN DE ADAY

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında Selahattin Demirtaş'ın seçim standının başında saldırıya uğrayan emekli öğretmen Necmettin Durmuş, Rize'den aday oldu.

MAMAK CEZAEVİ'NDEN HDP LİSTESİNE

HDP'nin Ankara adayları arasında dikkat çeken bir isim de Kamber Ateş. Devrimci 78'liler Federasyonu Genel Başkanı Ateş, uzun yıllar Mamak Cezaevinde kalmıştı.

GENÇLİĞİNDE ÜLKÜCÜYDÜ HDP’DEN ADAY OLDU

HDP'nin aday listesinde dikkat çeken bir isim de Hüda Kaya.
Gençlik yıllarında sıkı bir ülkücü olan Hüda Kaya, daha sonra İslamcı hareket içinde yer aldı. 
28 Şubat dönemindeki imam hatip eylemlerinde en ön saflarda yer alan Hüda Kaya, "ulusal bir heyecan gecesi ve başörtüsü" başlıklı yazısı nedeniyle 20 ay cezaevinde kaldı. Cezaevi sonrasında da aktivist olarak öne çıkan Hüda Kaya, 1999'da 17, 17 ve 18 yaşındaki üç kızıyla birlikte gözaltına alındı. Kaya ve üç kızı hakkında idam istemiyle dava açıldı. 
Son dönemde HDP'ye katılan Hüda Kaya, HDP'de iki dönemdir MYK üyeliği yapıyor. Kaya, aynı zamanda Müslüman Kadınlar Birliği üyesi. 
Kaya, İstanbul 1. bölgeden, Eş Başkan Selahattin Demirtaş'ın hemen ardından 2. sıra adayı olarak HDP listesinde yer aldı.

AZADİ HAREKETİ GENEL SEKRETERİ DE HDP LİSTESİNDE

HDP listesinde öne çıkan bir başka isim ise, Azadi hareketi Genel Sekreteri Adem Özcaner. Özcaner, Van'dan milletvekili adayı oldu.

ULUDERE’DEN TBMM'YE Mİ ?

Uludere Katliamı'nda 11 akrabasını kaybeden Ferhat Encü de HDP'den aday oldu. Encü, Şırnak 3. sıradan aday listesine girdi.

YEŞİL AKTİVİST DE HDP ADAYI

HDP'nin Ermeni cemaatinden bir diğer adayı ise, yeşil aktivist Filor Uluk Benli. Benli, HDP'nin İstanbul listesinde 10. sıradan aday.

ALİ KENANOĞLU DA HDP LİSTESİNDE

HDP listesinde dikkat çeken bir başka isim ise, İstanbul 3. Bölge 4. sıra adayı Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu oldu.

Kaynak : ZEYNEP GÜRCANLI / AYSEL ALP (MİLLİYET)

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.