DEM Bitlis Belediye
Losev

HDP Bitlis Milletvekili üçüncü adayı adaylıktan çekildi

Videoyu Aç HDP Bitlis Milletvekili üçüncü adayı adaylıktan çekildi
A
a

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili 3. sıra adayı İbrahim Aslan, adaylıktan çekildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili 3. sıra adayı İbrahim Aslan, HDP Genel Merkezi'nin talebi doğrultusunda milletvekilliği adaylığından çekildi.

Kendisine ait Facebook hesabı üzerinden kısa bir açıklama yapan HDP Adayı İbrahim Aslan, Genel Merkezin talebi doğrultusunda adaylıktan çekilme dilekçesini İl Seçim Kuruluna sunduğunu belirtti.

Bitlis'ten aday gösterilen 3 adayın da Hizan kökenli olması nedeniyle böyle bir karar alındığını ifade eden Aslan şöyle dedi: "1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde, HDP Genel Merkezimizin takdiri ile Bitlis 3. sıra milletvekili adayı gösterildim. 3 adayın Hizan kökenli olmasının olumsuz etki yapabileceği gerekçesiyle, HDP Genel Merkezimizin talebi doğrultusunda, İl Seçim Kurulu'na bugün sunmuş olduğum dilekçeyle, HDP Bitlis Milletvekilliği adaylığından çekilmiş bulunuyorum. Bu kararın Bitlis halkına ve partimize hayırlı olmasını dilerim. Bu süreçte şifahen, telefonla ve sosyal medya aracılığıyla destek sunan, katkıda bulunan, iyi niyetli ve cesaretlendirici söylemlerini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunarım."

Öte yandan, Aslan'ın yerine kimin aday gösterileceği ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.