Losev

HDP Ahlat adayı Günbay, basınla bir araya geldi

Videoyu Aç HDP Ahlat adayı Günbay, basınla bir araya geldi
A
a

HDP Ahlat Belediye Eşbaşkan Adayı Seracettin Günbay Ahlat'ta basınla bir araya geldi.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Ahlat Belediye Eşbaşkan Adayı Seracettin Günbay Ahlat'ta, yerel ve uulsal basın temsilcileriyle bir araya geldi. 

Ahlat'ta düzenlenen basın toplantısında Günbay kısa bir açıklama yaptı. 

Günbay'ın yaptığı açıklama şöyle;

"Ahlat benim nazarımda Türkiye demek, Türkiye demek Ahlat demektir. Çünkü Ahlatımızda Anadolu medeniyetini oluşturan çeşitli milletlerden binlerce yurttaşımız bir arada yaşamaktadır.

Burada Türk var, Kürt var, Çerkez var, Laz var, Gürcü var, Ahıskalı kardeşlerimiz var. Daha güzel bir Ahlat için, daha güzel bir Türkiye için bir adım öne çıkmak zorundayız. Bizler yalnızca eleştiren, yalnızca şikayet eden olamayız. Cüretli olmadan, bir adım öne çıkmadan hiçbir sorun çözülemez. Çünkü biliyoruz ki en az korku kadar cesaret de bulaşıcıdır. O halde cesaretli olacağız. İktidar için cesaret, değişim için cesaret. Örnek bir belediyeciliği Ahlat’ta gerçekleştirmek için de cesaret şarttır. Çünkü biz biliyoruz ki birliktelik ve dayanışma ile her sorunun üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz.

Türkiye’nin mozaiği diyebileceğimiz Anadolu medeniyetinin merkezi, 1.000 yıldan fazla süredir kardeşliğin merkezi olan Ahlat ilçemizde etnik ayrım yapmaksızın tüm hemşerilerimizi kucaklayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ait olduğumuz milli kimliği aşarak kardeşliği, eşitliği, adaleti, liyakati öne çıkararak yeni bir belediyecilik anlayışını oluşturmak mümkün. İşte bunu başarmak ve hayata geçirmek için göreve talibiz. 31 Mart 2019 akşamı siyasi, etnik ve dini kimliklerimizi bir kenara bırakarak yeni bir siyaset anlayışıyla ilçemizin çıkarlarını ve kent kültürünü öne çıkarmak için belediye başkanlık görevine talibim. Böyle bir hayali gerçekleştirmenin ilk adımı kararlı, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen bir belediyecilik anlayışıyla mümkündür. Ben böyle bir belediyeciliğe inandığım için yeni dönemde bütçemiz açık ve gerçekçi bir bütçe olacak. Kaynak yetersizliğinden şikâyet etmeyeceğiz. Sorun çözeceğiz. Belediyecilik görevini başkan odaklı değil halkımızı ve sivil toplum kuruluşlarının da aktif rol aldığı bir anlayışla yerine getireceğiz. 

Toplum içerisinde kadınların daha fazla rol oynamalarına olanak sağlamak ve onlara yönelik projeler geliştirmek amacıyla eşbaşkanlık sistemini yönetim anlayışımızın merkezine oturtmayı hedefliyoruz. Kadim bir geçmişe sahip olan ilçemizin kültür ve tarih turizminde hak ettiği yere gelmesi ve Türkiye kamuoyunda adının duyulması için üzerimize düşen sorumluluğu almaya hazırız. Saygılarımla..."

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.