Losev

HDP Adana Adaylarını Basına Tanıtı

Videoyu Aç HDP Adana Adaylarını Basına Tanıtı
A
a

HDP Adana Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Hüseyin Yıldız, “Biz, kesinlikle bir çadırın altında bir ağacın dibinde tek bir oyumuz varsa bile ona ulaşmak mecburiyetindeyiz” dedi.

 HDP Adana belediye başkan adayları ile gazetecilerin tanışma toplantısında konuşan Yıldız, Arapça, Kürtçe ve Türkçe dillerinde “Bu şehir senindir” sloganıyla hareket ettiklerini vurguladı.

Yıldız, Adana'daki tüm esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket edeceklerini kaydetti. Seçimlere kadar kendilerini halka anlatmak için gece gündüz çalışacaklarını söyleyen Yıldız, “Halka hizmeti ibadet olarak telakki ediyoruz. “Biz, kesinlikle bir çadırın altında bir ağacın dibinde tek bir oyumuz varsa bile ona ulaşmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Seyhan Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen ise ezilen, ayrımcılığa ve haksızlığa uğrayan toplumun tüm kesimlerinden oylarını geri çağırmalarını istedi. Yıldız, şöyle konuştu:

“Türkiye tarihi bir eşikten geçiyor, referandum niteliğinde bir seçim yaşıyor. Nasıl seçilmişleri geri çağırmak bir sorumluluksa, halkın kendi iradesini de geri çağırması gerekiyoruz. Onun için diyoruz ki emanete ihanet eden, kendilerine verilen hak desteğini tüketen partilere bu seçimde bir ders vereceğiz. Bizim bu kavgada kaybedecek hiçbir şeyimiz yok çünkü biz halkın yanıyız."

Diğer Seyhan Belediye Eşbaşkan Adayı Meliha Varışlı ise kadınların toplumun içinde ikinci sınıf muamele gördüğüne dikkat çekerek, “Doğanın üzerine yapılan tahribat aynı zamanda kadına yapılan tahribattır. Belediyecilik noktası kadını ilgilendiren bir noktadır çünkü yerelde yaşayan, sokak bozuk olduğu zaman kendisi ve çocukları zarar gören kadındır. Yine yeşil alanların, yaşam alanlarının olmadığı zaman en çok kadın etkileniyor. Seyhan bölgesinde insanların nefes alacak alanları, yaşam alanları kalmamış. Daha önce Adana deyince yeşil alanlar ilk akla gelirdi ancak şimdi bakıldığında kentsel dönüşüm altında insanları taş binaların arasında yaşamaya mecbur bırakılıyor. Biz şunu yapacağız demeyeceğiz, halkımızla birlikte yaşamın her alanında halkın taleplerini beraber projelendireceğiz.”

Çukurova Belediye Eşbaşkan Adayı Kamuran Çetinkaya ise Adana'daki kentsel dönüşüm sorununun çözülmemesinin sebebinin belediyenin acizliği olduğunu ileri sürdü.
Yüreğir Belediye Eşbaşkan Adayı Beyhan Günyeli de kadınların toplumun yüzde 50'sini oluşturduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Partim, bu seçimlerde kadın kotası koyan ve uygulayan tek parti. Diğer büyük sermaye partilerinin yanında işçiye yoksula emekçiye de aday olma şansı veren tek parti. Halkın mülkiyetinde bulunan kentin kaynaklarını sermaye çıkarları doğrultusunda, peşkeş çeken belediyecilik anlayışından uzak, halkın taleplerine cevap verip karşılayan, her semtten bir temsilciyle şehri yönetmeye aday olan bir partiyiz. Çukurova'da da tüm bu talepler doğrultusunda birleşen herkesle birlikte bütün halk meclisleriyle birlikte kenti yönetmeye adayız."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.