Losev

Hayrat İnsani Yardım Suruç Bölgesinde

Videoyu Aç Hayrat İnsani Yardım Suruç Bölgesinde
A
a

Hayrat Yardım sığınmacılara yardımları sürdürüyor.

Türkiye,  Suriye‘ de 3 yıldır süren savaşın acı neticelerini Suruç’ta yaşamaya devam ediyor. Sayıları 130 bini aşan Suriyeli Türkiye’ye sığınmacı olarak giriş yapıyor.

Yaklaşık 60 köy ve kasabadaki saldırılardan kaçan Suriyeliler, Şanlıurfa Merkez ve ilçesi Suruç’a giriş yapmaya devam ederken binlerce sığınmacı da sınırda bekliyor. Taziye evleri, camiler, tahıl depoları, okullar tamamen sığınmacıların barınma ihtiyacı için kullanılıyor.

Türkiye, Bölgede olağanüstü yardım çalışmalarına devam ederken Hayrat İnsani Yardım Derneği de sığınmacıların acil ihtiyaçlarını karşılamakta gecikmiyor. Şefkat ve merhamet eliyle bölgede çalışmalarını sürdüren Hayrat Yardım ilk etapta acil yardım ihtiyaçlarını bölgeye ulaştırdı. Çocukların acil ihtiyaçları olan süt ve bebek bezi, bölgedeki sığınmacılara dağıtıldı.

Bölgede yetkili makamlarca iletişim halinde çalışmalarını sürdüren Hayrat Yardım Kaymakamlık ve AFAD tarafından kurulan koordine merkezi yetkililerince yapılan yönlendirmeler doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Acil olarak belirlenen gıda, içecek ve muhtelif giyim yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Urfa ve Maraş ekipleriyle beraber bölgede bulunuyor.

Bölgenin şu anda en önemli ihtiyacı çocuk bezi, çocuk maması, ilaç, battaniye, gıda ve kıyafet.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.