DEM Bitlis Belediye
Losev

Hayırsever Vatandaş Tatvan'a Sağlık Merkezi Yapacak

Videoyu Aç Hayırsever Vatandaş Tatvan'a Sağlık Merkezi Yapacak
A
a

Tatvan'lı hayırsever Vatandaş, Merhum Annesinin adının yaşatılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmelerin ardından, İlçe Merkezinde 210 metrekarelik bir alanda Aile Sağlık Merkezi hizmet binasını kendi imkanlarıyla yapacak.

Yaklaşık 40 yıl önce Tatvan'dan bazı sebeplerden dolayı İstanbula giderek burada hayatını idame ettiğini belirten hayırsever Vatandaş İrfan Turgut, "Ben istanbulda yaşarken ailem Tatvan'da kaldı. Zamanla Annem, babam, kardeşim hakkın rahmetine kavuştular. Bende onların hayrına ilçemize bir sağlık merkezi yaptırmayı düşündüm. Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bu konuyu açıklayınca, çok memnun oldular. Tarafımıza daha önce sağlık merkezi için ayrılan arsayı kullanabilirsiniz dediler. Bende bu gün Bitlis'e gelerek sayın yetkililer ile görüşerek protokolü imza altına aldık ve bir kaç gün içinde Aile Sağlık Merkezi inşaatı için ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz" dedi.

"Merhum Annemin adını taşıyacak olan Aile Sağlık Merkezinin yapılması için bana her konuda yardımcı olan, Sayın Valimize, Tatvan Kaymakamına, Tatvan Belediye Başkanına, Sağlık İl Müdürüne ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum diyen Turgut Yapılacak olan binanın önümüzdeki yıl hizmete girmesini hedefliyoruz" dedi.

Dumlupınar, Fatih ve Sosyal Mahallesinde ikamet eden vatandaşların hizmet alabilmeleri için böyle bir çalışma hazırlığı içinde olduklarını belirten Bitlis İl Sağlık Müdürü Koray Okur, " 2020 yılı yatırım programına almayı düşünüyorduk. İrfan bey böyle bir düşüncesini bizimle irtibata geçince anlatınca, kendisine anında yardımcı olduk. Arsayı tahsis ettik ve bu gün de protokolü imza altına aldık. Önümüzdeki yıl Allah'ın izniyle Tatvan ilçemize 8'ci Aile Sağlık Merkezini kazandırmış olacağız. Duyarlı davranışlarından dolayı İrfan Turgut beye teşekürleri bir borç biliriz "dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.