Losev

Hastane'de darp edilen Hemşire için basın açıklaması yapıldı

Videoyu Aç Hastane'de darp edilen Hemşire için basın açıklaması yapıldı
A
a

Bitlis'teki sağlık çalışanları, Ramazan Bayramı arifesinde hasta yakınları tarafından yoğun bakımda görevli hemşire Mustafa Bektaş'ın darbedilmesini kınayarak, basın açıklaması yaptı.

Bitlis Devlet Hastanesi acil servisi önünde toplanan sağlık personelleri adına basın açıklamasını okuyan sağlık memuru Erol Öndaş, sadece Bitlis halkına hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti.
 
Fedakar ve özverili şekilde işini yapmaya çalışan yoğun bakımda görevli hemşireye, kendini bilmez onlarca kişinin saldırdığını ifade eden Öndaş, şöyle konuştu:
 
"Sağlık çalışanları ne saldırıyı ne de hakareti hak etmiyor. Yoğun bakımdaki hastanın, ne kaçak elektrik çarpmasında ne de kalbinin durmasında, sağlık çalışanının bir katkısı yoktur. Bilakis hastanın duran kalbi, yoğun gayretler sonucu yeniden çalıştırılarak hasta hayata döndürülmüştür. Hasta ardından tedavinin devamı için en uygun ortam olan görevliler ile hasta haricinde hiç kimsenin girmemesi gereken yoğun bakıma alınmıştır. Söz konusu hastanın yakınlarına aralıksız şekilde sürekli hastanın sağlık durumu hakkında bilgi verilmiştir. Buna rağmen yaklaşık 40 hasta yakını doyumsuz şekilde diğer hastaların da sağlığını tehlikeye atarak, yoğun bakım ünitesinin kapısını zorla açıp, içeri girmişlerdir. Hasta yakınları acımaksızın görevli arkadaşımızı darbetti, diğer arkadaşlarımıza da ağır hakaretlerde bulundu."
 
Serviste kullanılan araç ve gereçlere zarar verilerek, kapı camlarının kırıldığını belirten Öndaş, fedakar personele yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını, olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.