Losev

Has güvenlik önlemleri alacağız

Videoyu Aç Has güvenlik önlemleri alacağız
A
a

Başbakan Davutoğlu, “Ankara’ya has, başkent güvenlik anlayışı ve konsepti bağlamında bir çalışmayı en kısa zamanda, bugün ele aldığımız prensipler etrafında şekillendireceğiz dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliği’ndeki brifing sonrası açıklama yaptı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Son dönemlerde tertip ettiğimiz birçok güvenlik toplantısında değişen şartlara intibak edecek bir güvenlik konseptinin yerleşmesi ve Türkiye genelinde alınacak tedbirlerle ilgili çok önemli, kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gidiyoruz.

“Türkiye genelinde yaptığımız güvenlik değerlendirmelerine şimdi il bazında, her ilimizde ele alarak, her ilimizin hassasiyet kaybeden güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz.

“Bugün ele aldığımız en temel husus, Ankara’ya has, Başkent güvenlik anlayışı ve konsepti bağlamında bir çalışmayı en kısa zamanda, bugün ele aldığımız prensipler etrafında şekillendireceğiz ve Başkente has ve Başkentin özelliklerini gözeten yeni bir güvenlik anlayışıyla meseleyi ele alacağız.

“Güvenlik birimlerimize net olarak şu talimatı verdim; hiçbir şekilde mazeretle gelinmemeli. Ne ihtiyaç varsa, ne teçhizat takviyesi yapılması gerekiyorsa bunu en süratle yapacağız ve personel takviyesi gerekiyorsa personel takviyesi yapacağız. Ankara’nın özelliklerinden kaynaklanan özel bazı eğitilmiş uzman güvenlik alanları söz konusu ise bunların eğitimi yapılacak.

“Saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 22’ye çıktı. İrtibatlar nettir, kimse saptırmaya çalışmasın. Açık bir şekilde PKK-YPG bağlantısı ortaya çıkarıldı.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.