DEM Bitlis Belediye
Losev

Halime Anne'nin Yaşam Mücadelesi

Videoyu Aç Halime Anne'nin Yaşam Mücadelesi
A
a

Diyarbakır’da 75 yaşındaki Halime Oktay, kimsesi olmadığı için Yasin-i Şerif okuyarak kazandığı paralarla hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.

Sur ilçesi Mardin Kapı semtinde oturan 75 yaşındaki Halime Oktay, her perşembe ve cuma sabahı saat yedi ile sekiz arası Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii'ne gelerek yasin okuduğunu belirtti.

Oktay, 3 yaşında iken anne ve babasını, 27 yıl önce eşini ve gebelik döneminde ise iki çocuğunu kaybettiğini dile getirdi.

Hayatta kendisinde başka hiç kimsesinin olmadığını anlatan Oktay, kendisinin halası tarafından büyütüldüğünü, halasının ve eniştesinin isteği doğrultusunda tek gözlü biriyle evlendirildiğini söyledi. Oktay, "Yetim ve öksüzdüm, bu hayatta hiç kimsem yoktu. Sahip olduğum bir nüfus cüzdanı bile yoktu, bu yüzden gerçek yaşımı bile bilmiyorum. Evlendikten sonra eşim nüfuz cüzdanımı çıkarttı. Ağabeylerim vardı daha önce benim onlarla birlikte yaşamamı istiyorlardı ama ben kabul etmedim. Çünkü yeğenlerim için ben pek bir anlam ifade etmiyorum. Onlar beni sevmediklerinden yalnız başıma surların altında bulunan bir gecekonduda yaşıyorum. İkamet ettiğim semtte hırsızlık, uyuşturucu gibi olaylar çok oluyor ve bir kadın için yalnız başına yaşamak biraz riskli. Eşim, vefat etmeden, amelelik yaparak geçimimizi sağlıyordu. Onu 27 yıl önce tansiyon hastalığından kaybettikten sonra sokakta çekirdek satarak geçimimi sağladım. Daha sonra türbeye sıklıkla gidip geliyordum. Burada yasin ve mevlit okuyan kadınları görünce, çekirdek satmak yerine yasin okumaya karar verdim. 5 yıldan beri yasin okuyarak mutfak masrafımı çıkartıyorum. Ben sekiz yaşında iken halam bana Kuran-ı Kerim’i öğretmişti, bir gün yasin okuyarak para kazanacağımı bilmezdim. Evde izleyebileceğim bir televizyonum bile yok. Canım da sıkılıyor yapabileceğim tek iş yasin okumak’’ dedi.

Daha önce Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın kendisine aş yardımını yaptığını aktaran Oktay, kendisine ait bir emeklilik ve dul maaşının olmadığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.