Kanada'da ölü sayısı 719'a yükseldi Kanada'da ölü sayısı 719'a yükseldi
Güney Kore ziyaretinden dönüşü sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Papa Franciscus, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerinin barbarlıklarına yönelik görüşünü dile getirdi. ABD'nin Irak ve Güney Kürdistan'da IŞİD'e yönelik bombardımanları hakkında konuşan Papa, IŞİD'in adını anmadan bombardımanların doğru bir karar olduğunu söyledi.

'Haksız saldırganı durdurmak için haklı bir müdahale' yorumunu yapan Papa Franciscus, IŞİD'e müdahalenin sadece ABD'nin görevi olmadığını ima etti. Irak'taki duruma müdahale için 'savaş' ve 'bombardıman' terimlerini kullanmadığının altını çizen Papa, 'bu sadece bir ülkenin görevi değildir' dedi. Papa, müdahale konusunda tek bir ülkenin karar veremeyeceğinin vurguladı.

Papa, Irak için BM'nin görev almasını isterken, olası bir müdahalenin askeri olmaması gerektiğini de kaydetti.

Irak'ta sadece Hristiyanların katledilmediğini söyleyen Papa, diğer azınlık grupların ad benzer uygulamalara maruz kaldığını hatırlattı. Papa, Güney Kore dönüşü uçağının birkaç saatliğine Hewler'e inebileceği iddiası ile ilgili olarak da, kendisinin her zaman böylesi bir seyahate 'müsait' olduğunu söyledi. Papa, ancak şimdilik böylesi bir şeyin iyi olmayacağını da sözlerine ekledi.