Hakkari'nin Otluca köyüne bağlı Sade Yaylası'nda yaşayan bir at, sağ arka ayağının toynağının kopması sonucu hareket edemez hale geldi. İHA haberine göre; Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, köy sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye yönlendirildi. Ancak 2 bin 900 rakımlı yaylada, kar ve tipiye rağmen zorlu coğrafyada yürüyüş gerçekleştiren ekipler, uzun bir çaba sonucu yaralı atı bulmayı başardılar.

Hakkari'de Veteriner Ekiplerinden Hızlı Müdahale

Yaralı at, boynuna bağlanan bir ip yardımıyla köye getirildi ve burada Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edildi. İlk müdahalede, atın toynağının koptuğu ve ayağında şişkinlikten kaynaklı ödem olduğu tespit edildi. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik'in talimatıyla gerçekleştirilen bu kurtarma operasyonu, bölge halkının da katkılarıyla gerçekleşti.

hakkaride-toynagi-kopan-yarali-at-icin-zorlu-mucadele-verdiler-1.jpg

Hakkari Doğa Milli ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Gökhan Eryiğit, zorlu şartlara rağmen yürütülen operasyon hakkında, “Yaklaşık 3 saat karda ve tipide yürüdük. Bölgeye çok zor şekilde ulaştık. Hazırlıksız yakalandığımız için yanımızda bulunan küçük iple hayvanı bağladık. Daha sonra kendi imkanlarımızla hayvanı köye indirmeye başladık. Telefon şebekesinin çektiği yere inmeye çalıştık. Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine haber verdik. Hayvanı korunacağı bir ahıra yerleştirdik” açıklamasını yaptı.

Kar ve Tipiye Rağmen Yaralı At Kurtarma Operasyonunda Rol Aldı

Vatandaş Muhammed Çavaş ise olaya şahit olanlardan biri olarak, "Yetkili kurumları aradım yardım istedim. Yaylaya yürüyerek çıkmak zorunda kaldık. Kar, tipi ve sis rağmen yaralı atı bulduk. Çok şükür yaralı atı köye ulaştırdık. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Bu olay, bölge halkının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu bir kez daha ortaya koydu.

hakkaride-toynagi-kopan-yarali-at-icin-zorlu-mucadele-verdiler-2.jpg