Hakkari'de yaşanan olayda, bir markette çikolata çaldığı iddiasıyla depoya kapatılan 12 yaşındaki çocuğun durumu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyeceklerini belirtti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, çocuğun market çalışanları tarafından depoya kapatıldığı görüntüler yer aldı. Bu görüntülerin ardından Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, market yetkilileri ve olaya karışan kişiler hakkında "çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Hakkari'deki Olayla İlgili Resmi Açıklama: Soruşturma Başlatıldı

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında 'Hakkari'de üç harfli markette tepki çeken olay: Çocuğu çikolata için market deposuna kapattılar' şeklinde haberler yapıldığının öğrenilmesi üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Market yetkilileri ve eylemde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resmen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir" denildi.

basliksiz-1-51.jpg

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptığı açıklamada, çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyeceklerini belirterek, konuyu Adalet Bakanlığı olarak yakından takip ettiklerini ve soruşturmanın başlatıldığını ifade etti. Öte yandan, sosyal medyada geniş yankı bulan olayın ardından markete tepki gösteren vatandaşlar, çocuğun haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.