Losev

Hakkari’de aşiret kavgası kepenk kapattırdı

Videoyu Aç Hakkari’de aşiret kavgası kepenk kapattırdı
A
a

Hakkari’de iki aşiret arasında çıkan kavganın çatışmaya dönüşmesi nedeniyle esnaf kepenk açamadı.

Hakkari’de 2 gün önce iki farklı aşiret arasında çıkan çatışmaların kent geneline yayılması nedeniyle esnaflar kepenk açamadı. Sokak çatışmasına dönüşen olaylar sırasında, polis grupları dağıtmak için gaz bombası kullanmış, yanan işyerlerine ise İtfaiye ekipleri yetişmekte zorlanmıştı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı konuyla ilgili olarak hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü aktırırken, 100′e yakın iş yerinin darp edildiğini, çok sayıda işyerinin ise kullanılamaz hale geldiğini aktardı.
 
Bir kişi ağır yaralı
Dün gece geç saatlere kadar süren çatışmalar sırasında biri ağır olmak üzere toplam 10 kişinin yaralandığı belirtilirken, yaralıların gerginliğin büyümemesi için hastanelere kaldırılmadığı belirtildi. Durumu ağır olan bir kişi ise ateşli silahla yaralandığı, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.
 
Kepenklerin kapalı olduğu kentte faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin ilerleyen saatlerde basın toplantısı yapması bekleniyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.