Losev

Hacı Adaylarına Seminer Verildi

Videoyu Aç Hacı Adaylarına Seminer Verildi
A
a

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, ilçedeki Ulu Cami'de 5 gün boyunca 33 hacı adayına seminer verdi.

Hacı adaylarının, Hac ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmeleri ve hacda yapılması gereken ibadetleri, hazırlanan Kabe maketinde uygulamalı olarak gösteren Demirel, Hac hazırlıkları, Hac seyahati, hacca ilişkin kusur ve cezalar, haccın farz, vacip ve sünnetleri, Hac dönüşü ve sonrasını anlattı.

Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, seminerde öğrendikleri sayesinde hacı adaylarının ibadetlerini daha kolay ifa edeceğini belirterek, hacı adaylarının kutsal topraklara gidiş ve dönüş seyahatlerinde birtakım sıkıntılar yaşayacağını ancak bu konularda sabırlı olmaları gerektiğini söyledi.

Ahlat'tan, diyanet ve şirket organizasyonuyla 16'sı erkek 17'si kadın, 33 hacı adayının kutsal topraklara giderek, hac ibadetini yerine getireceğini belirten Demirel, "Müftülük olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilçemizdeki hacı adaylarına 5 gün seminer düzenledik. Hacı adaylarımız yüzde 90 oranında katılım sağladı. Sözlü ve görsel sunular eşliğinde hacı adaylarımızı bilgilendiriyoruz. Hacı adaylarının hacca gidiş ve dönüş tarihleri önümüzdeki zamanlarda belli olacak" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.