YÖK'ten rektörlük seçimleri ile ilgili açıklama

Kategori: Güncel - Tarih: 19 Ocak 2016 16:55
YÖK'ten rektörlük seçimleri ile ilgili açıklama

Üniversitelerde rektörlük seçimlerinin kaldırılacağı ve rektörlerin atama ile geleceği yolundaki habere YÖK'ten yalanlama geldi.

Üniversitelerde rektörlük seçimlerinin kaldırılacağı iddiası ile ilgili YÖK'ten açıklama geldi. Açıklama şöyle:

"Bugün bir gazetede 'Üniversiteye saray rektörü' başlığı altında manşet haber olarak verilen, içeriği tamamen yanlış, kamuoyunu yönlendirmeye yönelik bu asılsız habere ilişkin açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur.

25.12.2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz YÖK Genel Kurulu toplantısının ardından Başkanlığımız tarafından yürütülen Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması kapsamında 'Yükseköğretim Kanunu Tasarısı' çalışmasının başlatıldığını duyurmuş ve gelişmelerden kamuoyunun sürekli olarak haberdar edileceğini ifade etmiştik.

Her türlü faaliyet ve çalışmalarını 'şeffaflık' içerisinde yürüten 'Yeni YÖK' olarak Yükseköğretimin yeniden yapılandırılmasına ilişkin attığımız her adımı medya ve kamuoyu ile paylaşmaktayız. Bu konularda gelen her türlü sorulara ilişkin bilgi paylaşımı yetkili organlarımız tarafından yapılmaktadır.

Bu yaklaşımımıza rağmen haberde yer alan 'Başkanlığımızın bazı üniversite rektörlük seçimlerinin öncesinde acele ettiği, rektörleri yönlendirememe korkusuyla üniversitelerdeki rektörlük seçimlerini kaldıracağı, bunun yerine rektörlük adaylığı için yeni kriterler belirleyerek doğrudan atama usulünü getireceği, bu atamanın da Cumhurbaşkanına bırakılacağı, bu sayede de Cumhurbaşkanımızın da istediği zaman istediği rektörü görevden almasının sağlanacağı' şeklindeki ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

İçeriği tamamen yanlış, kamuoyunu yönlendirmeye yönelik ve bütünüyle gerçek dışı bu habere itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur."

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/yok-ten-rektorluk-secimleri-ile-ilgili-aciklama-7337.html