Yıldız Teknik Üniversitesinde Bitlis Çalıştayı Yapıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 22 Aralık 2018 12:41
Yıldız Teknik Üniversitesinde Bitlis Çalıştayı Yapıldı

Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) ile Yıldız Teknik Üniversitesinin iş birliğiyle bir gurup akademisyen ve mimar tarafından Bitlis'teki tarihi yapıların kayıt altına alma ve aslına uygun projelendirme çalışmaları kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesinde geleneksel Bitlis evleri çalıştayı ve sergisi yapıldı.

Çalıştaya BETAV başta olmak üzere Bitlisli işadamları, YTÜ yetkilieri ve davetller katıldı. Çalıştayda bir konuşma yapan BETAV yönetim korulu başkanı sayın Ahmet Eren''çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalşmada emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra bu tür çalışmalara daima katkı sunacaklarını dile getirdi.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Bitlisli Mimar Cahit Üstündağ'da yaptığı açıklamada '' BETAV yönetiminin destekleri ile  çok verimli bir çalışma yaptıklarını, Çalışmada büyük emek sarf eden YTÜ Mimarlık bölümü hocalarıma ve mimar arkadaşlarıma  çok teşekkür ediyorum.  Ekip olarak 2 haftaya yakın Bitlis'te sahada çalışma yürüttüklerini bu çalışmalarda  yapı tipolojisi ,malzeme strüktür detayları ve geleceğe yönelik yenilemenin hangi karakterlerde olmasının gerekliği ile ilgili detayların kayıt altına alındığını belirti. Bu çalışma Bitlis için çok değerli bir çalışmadır. Çalışmamıza  Katkı sunan Başta BETAV yönetimi ve Ahmet Eren Beye çok teşekkür ediyoruz dedi.

 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/yildiz-teknik-universitesinde-bitlis-calistayi-yapildi-12157.html