Yetimler Bitlis İHH’nın çocuk şenliğinde buluştu

Kategori: Tatvan - Tarih: 22 Mayıs 2016 18:48
Yetimler Bitlis İHH’nın çocuk şenliğinde buluştu

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (BİTLİS İHH) "Yetim Günleri" kapsamında kentteki yetimleri ve ailelerini Tatvan ilçesinde düzenlediği “Çocuklarla buluşma şenliğinde” buluşturdu.

Bitlis genelindeki yetim ve ailelerinden oluşan yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekleşen şenlik programı kapsamında hem yetim ve ailelerine yemek ikramında bulunuldu hem de çocuklara unutulmaz saatler yaşatıldı. Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı, ikramların yapıldığı ve bir birinden renkli gösterilerin sunulduğu etkinlikte yetim çocuklar bir yandan balon şişirdi, bir yandan top oynadı bir yandan ise uçurtma şenliğine katılarak uçurtmalarını uçurdu. Düzenlenen etkinlik sayesinde gün boyu gönüllerince eğlenme fırsatı bulan çocukların mutluluğu ise gözlerinden okundu.
 
Bitlis İHH olarak kentteki yetimlere yönelik çeşitli organizasyonlar tertiplediklerini belirten Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, bu kapsamda kentteki yetim ve ailelerine yönelik “Çocuklarla buluşma şenliği düzenlediklerini  belirterek “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak altıncı kez düzenlediğimiz Yetim Dayanışma Günleri programı ile yetim yavrularımızın aşkıyla doğuya, batıya, kuzey ve güneye yeniden iyilik seferlerine başlıyoruz. Biliyoruz ki gönlümüzün genişliği ile ufkumuzun derinliği aynı ve bu alanda tüm mesafeler yok oluyor.” Dedi.

Düzenlenen etkinlik sayesinde çocukların gönüllerinde eğlenme fırsatı bulduğunu kaydeden Taşcan, “Bitlis İHH olarak yetim günleri etkinliği kapsamında hem yetim çocuklarımız ve aileleriyle bir piknik organizasyonu gerçekleştirdik. Bu etkinlikte çocuklarımıza hem ikramlarda bulunduk hem de eğlenceli oyunlar düzenledik. Etkinlik kapsamında ayrıca uçurtma şenliği düzenleyerek çocuklarımıza hediye ettiğimiz uçurtmalarını gökyüzü ile buluşturmalarını sağladık. Düzenlediğimiz etkinlikteki amacımızda zaten çocuklarımız bu günü dolu dolu geçirmeleriydi bunu sağladığımızı düşünüyorum. Çünkü çocuklarımızın sadece ekonomik desteğe ihtiyacı yok. Aynı zamanda bizleri yanında hissetmeleri gerekiyor. Onları yalnız bırakmamak için hep birlikte onları ziyaretlere gidiyoruz. Zaman zaman çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Bu şekilde bütün yetimlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Bu, bizim için önemli bir görev. Çünkü toplum içinde toplumun kendi içindeki yetimlerine sahip çıkması gerekiyor. Biz de, toplum adına bu görevi üstümüze almış bulunmaktayız. Bu anlamda bizlerden desteklerini esirgemeye herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Diye konuştu.
 
Öte yandan, yetim çocukların gönüllerince eğlendiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/yetimler-bitlis-ihh-nin-cocuk-senliginde-bulustu-8157.html