Yerli Covid-19 test kiti ihracatında Bitlis imzası

Kategori: Güncel - Tarih: 17 Ekim 2020 22:40
Yerli Covid-19 test kiti ihracatında Bitlis imzası

Aslen Bitlis Hizanlı olan, Genç Müteşebbis ve İş Adamı Mehmet Necip Avcı, firması adına üretilen Covid-19 Test kitlerinin ilk ihracatında, memleketini unutmayarak, kitlere 0013 numarasını verdi.

Genetik ve Biyoteknoloji sahasında faaliyet gösteren İstanbul merkezli Spinray Scientific Teknoloji isimli şirketin sahibi olan hemşerimiz M. Necip Avcı, firması adına üretilen Covid 19 Test kitlerinin, ilk ihracatında memleketini unutmayarak, memleketi olan Bitlis'e özel Lot numarası olan 0013 vererek, memleketine ve hemşerilerine olan vefasını gösterdi.
 
ODTÜ Fen Bilimlerinden Lisans ve İktisat Bölümü Yüksek Lisans Eğitimi sonrası başladığı kariyerine; Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik Şirketiyle devam eden hemşerimiz; Üretilen Antikor Testleri ile 15-20 dakika arasında, kan’da bulunan Covid19 virüsünün, yüksek başarı oranı ile tespit edilmesine vesile olan bu test kitlerini dünyaya ihraç ediyor.
 
Spinray Scientific Teknoloji Firmasının ürünleri, şimdiye kadar; Kanada, Dubai, Suriye ve Kırgızistan'a ihraç edilmekte olup; dünyanın diğer muhtelif ülke ve kıtalarıyla müzakereleri devam etmektedir.

Diğer teknoloji alanlarında da muhtelif çalışmaları devam etmekte olduklarını ifade eden, Avcı; "İla'yi Kelimetullah, maddeten terakkiye mütevakkıftır" vecizesinin sahibi medar-ı iftiharımız olan Hemşerimiz Bediüzzaman Said Nursi (R.A) Hazretleri'nin bu özlü ve manidar vecizesini hedef olarak belirledik. İnşallah daha farklı projeleri de gerçekleştirme iradesinde ve vizyonunda olduğumuzu da belirtmek isterim.

Bitlislilerin, gerekli imkânlar verildiğinde, ataları - cetleri gibi, sadece Türkiye'ye değil, dünyaya, dünya bilimine ve ticaretine katkı yapmaya devam edeceklerini ispat etmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/yerli-covid-19-test-kiti-ihracatinda-bitlis-imzasi-24062.html