Yaralı tilki Tatvan'da tedavi altına alındı

Kategori: Tatvan - Tarih: 31 Temmuz 2019 11:27
Yaralı tilki Tatvan'da tedavi altına alındı

Tatvan Orman İşletme Şefliği tarafından bulunan yaralı tilki Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Tatvan Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ekipler tarafından ormanlık alanda bulunan yaralı tilki Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Tatvan Belediyesi Veteriner hekimi tarafından belediyeye bağlı Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisine başlanan tilkinin uzun bir süre burada kalacağı belirlendi. Arka iki ayağı tutmayan tilkinin bugün yapılacak tetkiklerle tedavisine devam edilecek. 

Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine bırakılan yavru tilkiyi gören Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, tilkinin tıbbi durumu ve neler yaşayacağını ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Başkan Geylani, ‘Yaban hayvanı olan tilkinin en iyi ihtimalle 3-4 ayda iyileşeceğini öğrendik. Tedavi sürecinde insanlara alışacağını ve doğal hayattan uzaklaşacağını söylediler arkadaşlar. Biz de HAYTAP temsilcileriyle birlikte yaşama tutunması için gereken her türlü müdahaleyi yapıp, burada yaralı tilki için doğal bir ortam oluşturacağız. Bu konuda vatandaşlardan bir isteğimiz de var. Yaralı ve yardıma muhtaç bir hayvan gördükleri anda belediyemiz bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile iletişime geçsinler’ dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/yarali-tilki-tatvan-da-tedavi-altina-alindi-12848.html