Van Gölü’ne atılan oturma bankları tek tek çıkarıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 19 Mayıs 2021 22:53
Van Gölü’ne atılan oturma bankları tek tek çıkarıldı

Tatvan Sahil bandında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakın zaman önce Van Gölü’ne atılan oturma bankları Tatvan Belediyesi’nin yaptığı etkinlik ile dalgıçlar tarafından tek tek çıkarıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Tatvan Belediyesi öncülüğünde, AKUT, Belediye Gençlik Meclisi ve AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin katılımı ile Van Gölü’nün Tatvan sahil bandında temizlik kampanyası başlatıldı. Gerçekleştirilen temizlik sırasında yeni yapılan iskelede bulunan oturma bankları ve tekne yanaşmasına olağan sağlayan lastikler, AKUT ekibi tarafından Van Gölü’nden çıkartıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkası Mehmet Emin Geylani; AKUT, Belediyemizin Gençlik Meclisi ve AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir farkındalık projesi başlattıklarını söyledi. Geylani, “Bu projeyle amacımız Van Gölü ve etrafında bir temizlik kampanyası başlatmaktı. Bu kapsamda sahil bandında vatandaşlarımızın oturup dinlenebileceği banklar maalesef kasıtlı olarak tahrip etmiş ve zarar verilmiş. Banklar bulunduğu yerden özellikle alınarak Van Gölü’ne atılmış. Bu Tatvan halkına ihanettir, zarardır. Bu banklar Tatvan halkının kullanımı için yapılan bir hizmet ve bunların bir maliyeti var. Bu kişiler tespit edildiği zaman en ağır cezaların yazılması için elimizden geleni yapacağız. Halkımızdan ricamız, bu tür şeylere denk geldiklerinde muhakkak bizleri bilgilendirmeleri ve bu kişileri uyarmalarını rica ediyoruz” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/van-golu-ne-atilan-oturma-banklari-tek-tek-cikarildi-24417.html