Vali Ustaoğlu köy yollarını yerinde inceledi

Kategori: Ahlat - Tarih: 3 Ekim 2018 16:10
Vali Ustaoğlu köy yollarını yerinde inceledi

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, köy yollarında yapılan sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Bitlis İl Özel İdaresi tarafından alt yapısı tamamlanan köy yolları sıcak asfalt ile kaplanıyor. Vali Ustaoğlu, köy yollarında yapılan asfalt kaplama işlerini yerinde inceledi. Ahlat ilçesine bağlı Saka ve Harmanlı grup köy yollarında incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, “Huzur ve güvenin, asayişin olduğu yerlerde bu tip güzellikler de oluyor” dedi.

Birlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ile birlikte Saka köyünde yapılan sıcak asfaltı inceleyen Vali Ustaoğlu, hükümet tarafından alınan Yüksek Planlama Kararları (YPK) ile artık satıh kaplam işleri yasaklandığına dikkati çekerek, artık köy yollarının sıcak asfalt ya da beton asfaltla kaplanacağını ifade etti.

Vali Ustaoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Yerinde inceleme fırsatı bulduğumuz hükümetimizin de özellikle altını çizmem gerekirse köy yollarının asfaltlanması ile alakalı Ahlat ilçemizde yaptığımız bir çalışmayı birlikte inceleme fırsatı bulduk.  Artık Yüksek Planlama Kararları (YPK) ile artık satıh kaplam işleri yasaklandı. Artık onun yerine tamamen BSK asfalt yapıyoruz. İşte sizin de gördüğünüz gibi duble yol standardında, otoban standardında alt yapı hizmeti sunulan Ahlat ilçemizde grup yolu olarak tabir ettiğimiz 3 kalabalık köyümüzü kapsayan Nemrut krater gölüne alternatif yol olarak yaptığımız bu yolu inceleme fırsatı bulduk. Şu ana kadar 6 bin 100 metre uzunluğunda bu yolumuz sizlerin de gördüğü gibi teknik alt yapısı ile bu bölgede alt yapısı bozulmadan uzun yıllar devam edecek bir yola sahip oldu. Huzur ve güvenin, asayişin olduğu yerlerde bu tip güzellikler de oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Bitlis’te bu yıl 35 milyonluk KÖYDES ödeneği ile 20 kilometre sıcak asfalt, 50 kilometre beton asfalt ve 150 bin metrekare kilitli parke döşendiği belirtildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/vali-ustaoglu-koy-yollarini-yerinde-inceledi-11886.html