Vali Ustaoğlu, karakol ve üs bölgelerini ziyaret etti

Kategori: Bitlis - Tarih: 8 Ağustos 2018 23:13
Vali Ustaoğlu, karakol ve üs bölgelerini ziyaret etti

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, karakol ve üs bölgelerini ziyaret ederek, görev yapan güvenlik güçlerine moral verdi.

Vali Ustaoğlu, bölgede inşaatları devam eden karakol ve üs bölgelerini Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma komutanı Jandarma Albay Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ve bazı kurum müdürler ile birlikte ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Bitlis-Baykan yolu üzerinde bulunan Tanrıyar, Karınca Karakolu ile Ortakapı Üs bölgesini ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Bitlis-Baykan yolu üzerindeki inşaat devam eden Karınca Jandarma karakolu inşaatının yüzde 60’ının tamamlandığını belirterek şunları söyledi.

"İlimizin huzuru ve güveni açısından en çok önem verdiğimiz hususlardan biri de, gece gündüz demeden kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerimizin barınma ihtiyaçlarının giderilmesidir. İlimizde inşaatı devam eden 5 karakolumuz var. İnşallah bunlar bitiğinde güvenlik güçlerimiz çok rahat ortamda güvenli bir şekilde orada görevlerini yapacaklar. İki yıl önce faaliyete geçirilen Orta Kapı üs bölgesini ziyaret ettik. Hep söylüyoruz. Bu coğrafya çok sıkıntı ve acılar yaşadı. Ama devletimizin ve güvenlik güçlerinin kararlılığı ile Cumhurbaşkanımızın himayesinde yürüyen faaliyetlerle bölgede artık bu hainler gözünü açamıyor. Adeta inlerine giriyoruz. Son iki ayda toplamda ilimiz hududunda 20 üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Şuan arazide güvenlik güçlerimiz arama tarama faaliyeti yürütüyor. Evimizde rahatça uyuyabiliyorsak kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerimizin sayesindedir. En ücra tepeye bile hakimiz. Bölgemizdeki tüm yaylaları hayvancılığa açtık."

Bitlis'in en huzurlu ve güvenli günlerini yaşadığını vurgulayan Vali Ustaoğlu, "11 aylık savunmasız o yavrudan ne istediler? 40 yıldır bunlara bebek katili diyorduk. İşte görüldü. 11 aylık yavruyu bile katledecek kadar gözünü kan bürümüş bu hain örgüt son günlerini yaşıyor. İnşallah toplumumuzla, vatandaşımızla, güvenlik güçlerimizle onlara bu bölgeyi dar edeceğiz. Bu bölgede onlara yaşam alanı bırakmayacağız. Bir Bedirhan'ımızı kaybettik şuan binlerce Bedirhan'ımız arazidedir." ifadelerini kullandı.

Karakol ve üs bölgeleri ziyaretleri esnasında Cumhuriyet Köyü, Narlıdere Köyü, Tanrıyar ve Kireçtaşı Köylerini de ziyaret eden Vali İsmail Ustaoğlu, köy sakinleri ve muhtarlarla sohbet etti, köylerde yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/vali-ustaoglu--karakol-ve-us-bolgelerini-ziyaret-etti-11706.html