Vali Ustaoğlu, Altyapı Çalışmalarını İnceledi

Kategori: Bitlis - Tarih: 17 Ekim 2018 01:17
Vali Ustaoğlu, Altyapı Çalışmalarını İnceledi

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, kentte devam eden altyapı çalışmalarını inceledi. İlk olarak Mahallebaşın'da devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Ustaoğlu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mahallebaşı mevkisinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Ustaoğlu, ardından kent merkezindeki sokak sağlıklaştırması yapılan alanları gezdi, vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, yarım asırlık su ve kanalizasyon şebekelerini yenilediklerini belirtti.

Yıllardır adeta kangrene dönüşen kentin içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

Belediye olarak alt ve üstyapı ile sosyal ve kültürel projelerle önemli çalışmalar yapıyoruz. Mahallelerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Hazırladığımız projeyle kentin 90 kilometrelik içme suyu, 80 kilometre ana atık şebekesi ve 70 kilometre ise parsel bağlantısı yenilenme çalışmalarının büyük çoğunluğu tamamlandı. Bu yıl adeta kentin her tarafını şantiyeye çevirerek yoğun bir çalışma içine girdik. Vatandaşların mağdur olmaması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Altyapısı biten mahallelerde üstyapıya başlıyoruz. Birçok mahallemizde parke ve sıcak asfalt yaptık. Bu yıl kışa girmeden işlerin çoğunu bitireceğiz.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/vali-ustaoglu--altyapi-calismalarini-inceledi-11935.html