Vali Öztürk'ten Ödenekleri Kuruttu haberine açıklama

Kategori: Güncel - Tarih: 26 Ağustos 2015 18:47
Vali Öztürk'ten Ödenekleri Kuruttu haberine açıklama

İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle merkeze alınan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, valilikle ilgili basında yer alan habere ilişkin açıklama yaptı.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, ulusal yayın yapan bir gazetede ve bazı internet sitelerinde, Bitlis Valiliği ile alakalı "5 milyon liralık usulsüz harcama yapıldığı, ödeneklerin kurutulduğu, pahalı yılbaşı hediyelerinin alındığı ve valilik aracının İstanbul'da tutulduğu" yönünde haberlerin yayınlandığını belirtti.
 
Bu hususlarla ilgili geçtiğimiz nisan ayında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin gereken incelemeleri yaptığını anımsatan Öztürk, şunları ifade etti:
 
"Yapılan harcamalar idari geleneklere, mevzuata, bölgenin içinde bulunduğu sosyal şartlara uygun, sosyal yardım ve geleneksel sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere eğitim, Sağlık, engellilik gibi konularda çalışan vakıf ve derneklere, çocuklara, gençlere ve güvenlik konusunda çalışan kurumlara verilen cüzi desteklerdir. Gençlerimizin, öğrencilerimizin, esnaf ve 300 muhtarımız başta olmak üzere, yerel yöneticilerin kültür gezilerine, irfan, edep ve ahlak konusunda yapılan çalışmalara valiliğimizce katkı sağlanmıştır. Sosyal altyapıya yapılan farklı uygulamalar eksik ve yanlış değerlendirilebilmektedir. Bu açıdan ilin bu konudaki kurum ve kuruluşlarından bilgi almak mümkündür."
 
Öztürk, ihalelerin davetiye yerine açık usulde yapılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına yönelik uygulamalar ile özellikle güvenlik yolları yatırımlarının her valilikte olduğu gibi hassasiyetle yürütüldüğünü vurguladı.
 
"Tasarruflu olmak para harcamamak değildir, yönetmek harcamaktır" diyen Öztürk, "Valiliğin temsil makamı oluşu sebebiyle, ilin seçilmiş ve atanmış üst düzey bütün yöneticilerine ayrım yapılmaksızın getirdikleri hediyelere eşdeğer yılbaşı hediyesi alınıp, verilmiştir" ifadelerini kullandı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/vali-ozturk-ten-odenekleri-kuruttu-haberine-aciklama-6385.html