Vahit Kiler: Kale Altındaki İş Yerleri Yıkılmayacak

Kategori: Bitlis - Tarih: 1 Mayıs 2014 23:35
Vahit Kiler: Kale Altındaki İş Yerleri Yıkılmayacak

Bitlis Kalesinin altında bulunan iş yerleri için 2009 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarılan Afete Maruz Bölge kararını tekrar Bakanlar Kurulu kararı çıkararak iptal ettik dedi.

Bitlis Ak Parti Milletvekili Kiler; Bitlis Kalesinden kaya düşmeleri nedeniyle 2009 yılında Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan etüt raporları sonucunda Kale altında bulunan ve kaya düşmesinden etkilenebileceği tespit edilen 12 konut,80 işyeri, 1 resmi kurum ve 1’de cami olmak üzere toplamda 94 binanın tehlikesiz bir alana taşınması için Bakanlar Kurulunun 12.10.2009 gün ve 15529 sayılı kararıyla Afete Maruz Bölge Kararı alınmıştı.

Alınan karara göre belirtilen 94 binanın tahliye edilerek başka bir alana taşınması gerekmekteydi. Geçen süreç içerisinde halkımızın kaleden düşebilecek taşlardan etkilenmemesi ve zarar görmemesi için kaya ıslahı, destekleme ve güçlendirme çalışmaları yapıldı. Kale altında yaşayan esnafımızın başka bir yere taşınmamak istememeleri ve çarşının cazibesini kaybetmemesi için esnaflarımızdan Afete Maruz Bölge kararının kaldırılması talep edilmişti. Yapılan çalışmalardan sonra esnafımızın mağdur olmaması için görüşmeler yapılmış yeniden Bakanlar Kurulu kararı çıkarılarak kale altında bulunan işyerlerine ait Afete Maruz Bölge kararı kaldırılmıştır.” dedi.

KİLER sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız Bitlisimizin gelişmesidir. Esnafımızın rahat etmesi için her türlü desteği vermekteyiz. Esnafımız yıllardır işyerlerinden çıkarılma korkusu yaşamaktaydı. Hatta bu konuda mahkemeler açılmış ve devam etmekteydi. Biz her zaman esnafımızın yanındayız ve hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Çıkardığımız Bakanlar Kurulu kararı ile kale altında bulunan esnafımız rahat bir nefes alacaktır. Kararın başta kale altında bulunan esnafımız olmak üzere Bitlisimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/vahit-kiler--kale-altindaki-is-yerleri-yikilmayacak-2949.html