Vahit Kiler: Görevden alınanları duydum

Kategori: Tatvan - Tarih: 16 Temmuz 2015 20:55
Vahit Kiler: Görevden alınanları duydum

Basın mensuplarıyla Tatvan’da düzenlenen veda programında bir araya gelen Bitlis eski milletvekili Vahit Kiler, gururla ve onurluca bir şekilde 3 dönem Bitlis milletvekili olarak görev yaptığını ve Bitlis’in gelişimi, kalkınması için ellerinden gelen her şeyi en iyi şekilde yaptıklarını söyledi.

Aile kararı alarak siyasetten tamamen çekildiğini kaydeden Kiler, gazetecilerin soruları üzerine şu açıklamalarda bulundu;
 
Görevden alınmalar yapıldığı zaman umrede olduğunu ve bilgisi olmadığını ifade eden Kiler sözlerini şöyle sürdürdü. “Görevden alınmaları umreden döndükten sonra duydum. Bu konu ile ilgili çokta yorum yapmak istemiyorum. Alınan kurum amirlerinin hepside zamanında Vedat Beyle beraber göreve getirdiğimiz insanlardır. Hepside işlerinde başarılı olan arkadaşlardı. Sebepleri ve gerekçeleri görüşmedik daha. Arkadaşlarla görüştükten sonra ayrıntısını alırsak yorum yapabiliriz. Ama bildiğimiz bir şey var, bizim çalıştığımız arkadaşların büyük bir çoğunluğu işlerinde başarılı, hepsi kendisini ispat etmiş, olduğu sürede çalıştığı kuruma katkı sağlamış insanlardır. Eğer sıkıntılı durumları olsaydı biz zaten orda tutmazdık”
 
HİÇBİR YOLSUZLUĞUN ÜZERİNİ KAPATMAYIZ
 
“Şimdiye kadar görevden alınan kişilerle ilgili yolsuzluk yaptıklarına dair bir bilgi veya belge yok. Yolsuzluk yapmış olsaydılar biz bunun üzerine giderdik ve o arkadaşı orda tutmazdık. Sadece yolsuzluk değil, gayri ahlaki bir durum olsa veya görevini yapmazsa yine orda tutmayız” dedi
 
BÜTÜN SİYASİ ATAMALARI BİRLİKTE YAPTIK
 
Yaklaşık 13 yıl boyunca Ak Parti Milletvekili olarak Bitlis’te görev yaptığına değinen Kiler, Vedat Demiröz, Abdurrahim Aksoy ve Cemal Taşar ile beraber çalıştıklarını söyledi. Siyasi atamalarda ve kadroları belirlemede birlikte hareket ettikleri açıklayan Kiler sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu atamaları belirlerken hiç kimse şahsi egosunu tatmin etmek için bu atamaları yapmaz. Eğer siyaset yapacaksanız, memlekette kiminle daha çok hizmet edeceğinize inanıyorsanız öyle bir kadro kurarsınız.  Bu da bir siyasetçinin en doğal hakkıdır. Çünkü bütün hesap seçilmiş olan kişiden soruluyor. Eğer davul boynunuzda ise tokmağı başkasının eline vermeniz doğru değil. Bu atamalar yapılırken objektif hareket edilmelidir.
 
HATA İNSANA MAHSUS BİR ŞEYDİR
 
“Görev verdiğiniz kim olursa olsun mutlaka hata yapar. Ama şahsi egonuzu tatmin etmek veya birilerini memnun etmek için değil memlekete hizmet anlamında bunları yaparsınız. Biz 13 sene içerisinde belki hatalarımız olmuştur ama elhamdülillah bu şehirde bir hizmet varsa bir başarı varsa bu da buradaki kadroların başarısıdır.
 
VEDAT BEYİN BUNU YAPACAĞINA İNANMIYORUM
 
“Eğer seçilmişseniz üzerinizde sorumluluk vardır. Vedat beyle görüşmediğim için bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Bu kararlar alınırken teşkilatımızla ilçe başkanlarımızla ve il başkanımızla mutlaka istişare yapardık. Bu işler sadece bir kişinin iki dudağı arasında olacak işler değil. Yapılırsa da hata olur. Açıkçası ben Vedat beyin bunu yapacağına inanmıyorum”
 
ALDIĞIMIZ KARAR SONUCU ARTIK ADAY OLMAYACAĞIM
 
“Aile olarak aldığımız karar doğrultusunda bir daha siyasete girmeyeceğim. Allah’a şükürler olsun ki alnımızın akıyla, şerefimizle ve onurumuzla 3 dönem siyaset yaptık. Bundan sonra iş adamı kimliğimizle memleketimize katkı sunmaya devam edeceğiz. Sadece ben değil. Aileden de kimse siyaseti düşünmüyor. Açıkçası biz 3 kardeşten siyaseti düşünen yok”
 
HAVA ALANI YAPILACAK
 
“Başbakan ile Bitlis mitingine geldiğimiz sırada Tatvanlı vatandaşlarımızın partimize olan kırgınlığından bahsettim. Tatvanlı bir adayın olmamasının yol açtığı kırgınlığın giderilmesini istedim. Başbakanımız bu kırgınlığın önüne nasıl geçeriz dediğinde bende Tatvan’ın olmazsa olmazı hava alanının yapılması olacak dediğimde sağ olsun kırmadı bizi ve hemen bakan beyi arayarak hava alanı için çalışmaların başlatılmasını istedi. İnşallah yakın zamanda çalışmalar başlayacak”
 
BECERİKSİZ BİR BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ VAR
 
Son olarak Tatvan’daki çevre yolu ile ilgili soruyu cevaplayan Kiler, Tatvan Çevre Yolunun 2015 yatırım programında bulunduğunu açıkladı. Kiler, “Çevre yolunun bütün projesi bitmiş durumda. Ama bir aşılmaz var ortada oda çok beceriksiz bir Karayolları Bölge Müdürümüz var. Bunu özellikle söylüyorum. Çok beceriksiz, beklide bu bölgeye düşman bir bölge müdürü var. Amacı nedir bilmiyorum ama bu müdürden önce 1 senede 1 Milyar TL’lik yatırım yaptığımız dönem oldu ama bu müdür beceriksizliğinden midir yoksa bilerek mi engelliyor bilmiyorum ama bu yatırımları 100 Milyon TL’ye kadar düşürdü. Bu müdürün iş yapmadığını, beceriksiz olduğunu, projeleri engellediğini bakan beye anlattım” dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/vahit-kiler--gorevden-alinanlari-duydum-6189.html