Üniversitede silahlı kavga

Kategori: Güncel - Tarih: 26 Şubat 2015 18:45
Üniversitede silahlı kavga

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi’nde karşıt öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavga nedeniyle çok sayıda polis fakülteye girdi. Bazı öğrenciler gözaltına alındı. Bir güvenlik görevlisinin kendi silahıyla yaralandığı ancak görevlinin vurulduğu mu yoksa kendi kendine mi yaralandığı henüz bilinmiyor. Onlarca öğrenci ise gözaltında.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi’nde karşıt öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavga nedeniyle çok sayıda polis fakülteye girdi. Bazı öğrenciler gözaltına alındı. Bir güvenlik görevlisinin üniversiteye dışarıdan sokulan bir silahla yaralandığı iddia edildi. Onlarca öğrenci ise gözaltında.

 Bu olayların ardından Kızılay Yüksel Caddesi’ndeki, Yüksel Özgürlük Anıtı'nda DTCF öğrencileri ile dayanışmak için bir araya gelen üniversiteliler basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada DTCF'de gerçekleşen bu saldırının arkasında AKP'nin olduğunu, AKP'nin böyle faşist çeteleri kullanarak üniversiteleri denetim altına almaya çalıştığı ve silahlı bir saldırının mecliste İç Güvenlik paketi görüşmeleriyle eş zamanlı olmasının da tesadüf olmadığı vurgulandı.

Öğrenci Kolektifleri’nin yaptığı basın açıklamasında Ege Üniversitesi’nde yaşanan olayların ardından İzmir’de ölen ülkücünün intikamını almak bahanesiyle DTCF’deki faşist görüşlü öğrencilerin, okulun arka kantinine kışkırtıcı, hakaret içeren pankart astıkları ve okulda herhangi bir gerginliğin çıkmaması adına dekanlığın okulu 3 günlük tatil ettiği söylendi. 

 

Bugün, öğlen saat 12:20’de öğrencilerin yemek yedikleri sırada, kendisine ülkücü diyen bir grup çetenin, yemekhaneye, güvenlik koruması altında, ellerinde silahla girdikleri, Selçuk Ulaş adlı şahsın o sırada içeride olan devrimci öğrencilere doğru 3 el silah sıktığı belirtildi. Atılan silahtan çıkan iki kurşunun bir özel güvenliğin karnına ve bacağına denk geldiği, bu sırada yemekhanede olan öğrencilerin kendilerini koruma adına masaların altına geçtikleri daha sonrasında eli silahlı bu grubun, okulun orta bahçesine doğru yönelerek, üniversitelilere sopa, soda, sallama gibi aletlere saldırdıkları bildirildi. Bu olaylar esnasında iki öğrencinin başlarından yaralandığı, o sırada Çevik Kuvvet Ekipleri’nin okula girerek ilk önce silah sıkılmasına tepki gösteren üniversitelileri dışarıya çıkartmaya çalıştıkları ve tepki gösteren öğrencileri gözaltına aldıkları belirtildi. Kendisine ülkücü diyen silahlı grubun ise arka kantinde oturmaya devam etmesine tepki gösteren öğrencilere ise polisin çok sert müdahalede bulunduğunu ifade ettiler. 


Çetelerin; yasaların ve kolluk kuvvetlerin onları koruduklarını çok iyi bilerek hareket ettiklerini, bundan iki ay öncede başka bir arkadaşlarına satırla saldırdıklarında, ‘’ormanda odun kesmeye gidiyorduk’’ diye savunma vererek, ertesi gün serbestbırakılmasına veryansın eden grup, okul yönetiminin tüm şikayetlere rağmen sessiz kaldığını söyledi. Bu meselenin çözümünün üç gün okul tatil etmek olmadığını söyleyen grup; Ankara Üniversitesi Yönetimi’ni istifaya çağırdı.
İç Güvenlik Yasası’na da değinen grup, yasanın sokakta, mecliste, kampüste konuşulduğunu ve bu yasaya karşı meclisten başlayarak tüm kesimlere yayılan direnişin AKP’yi sıkıştırdığını söyledi. Akp’nin bu sıkışmışlığın karşısında tüm karanlık güçlerini devreye sokarak özellikle üniversite de yükselen muhalif seslere müdahale etmek istediği ve gericiliğe, piyasacılığa, cinsiyetçiliğe karşı güçlenen muhalefetten AKP’nin rahatsız olduğuna değindiler. Üniversitelere yapılan tüm saldırılara rağmen tüm güçleriyle direneceklerini belirten grup, slogan atarak basın açıklamalarını bitirdiler.
   
 
Kaynak : Haber: Kübra ZIRHLI

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/universitede-silahli-kavga-5209.html