Türkiye'nin ilk tefecilikle mücadele platformu Güroymak'ta harekete geçti

Kategori: Güroymak - Tarih: 13 Nisan 2018 21:36
Türkiye'nin ilk tefecilikle mücadele platformu Güroymak'ta harekete geçti

Güroymak ilçesinde tefecilerin mağdur ettiği vatandaşların sayıların artması sonucu, Güroymak Kaymakamlığı harekete geçerek Cuma namazından hemen sonra bir basın açıklaması yapıldı.

Güroymak’ta oluşturulan Tefecilikle ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu platform hakkında toplanan vatandaşlara bilgi verdi. Tefecilikle ve madde bağımlılıkları ile mücadele edileceğini ifade eden platform başkanı Şahsuvaroğlu zor durumda bırakılan insanların bunların elinden kurtarmaktır dedi.

Daha sonra açıklamada bulunan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili platform Tefeciler zor durumdaki insanların mağdur olmasına, ailelerinin dağılmasına intiharlara sebebiyet verecek kadar yaygınlaşmış bir olgu olarak derinleştiğini söyleyen Alibeyoğlu, toplumsal yara haline gelen tefecilik insanlığın sırtındaki bir sömürü aracıdır. Vatan şairi Akif'in ifadesiyle, Ya açar bakarız Nazmı Celil'in yaprağına. Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına inmemiştir hele Kur' an şunu hakkıyla bilin. Ne mezarlıkta okunmak nede fal bakmak için. Haksız menfaat elde etme hırsı, toplumumuzu hızla bir faciaya sürüklemektedir. Mücadele etmek için ancak organizeli bir şekilde mümkündür. İlçemizde hızla yayılmış tefecilik, madde bağımlısı, şans oyunları gibi mücadele çalışmasını başlatıyoruz. Medreselerin çok olduğu, âlimlerin beldesinde tefecilikle anılması bizleri üzmektedir. Türkiye’de üçüncü bölgede ise birinci olarak tespit edilmiştir. Tefeci deyince aklımıza zengin geliyor değil mi hayır maalesef değil gelip vakıftan devlet kapısından üç kuruş almak için günlerce kapıyı aşındıran tefecilik daha kötülerde var. Sadece tefeci zengin aklınıza gelmesin esnafı, memuru ve maalesef din görevlisi de var. Hepinizi biliyoruz bizi izleyin Allah’ın yardımıyla birlik beraberlik duygularımızla bu işin üstesinden geleceğiz. Alimlerin memleketi Abdurrahman-i Taği evlatları ayağa kalktı. Bu memleketi tefecilere bırakmayacağız. Tefecilerin tespiti ve cezalandırılması için her türlü mücadele vereceğiz. Burada herkese bir sorumluluk düşüyor esnafına, vatandaşı, öğretmeni, imamı, askeri, polisi herkese bir görev düşüyor mücadelemiz Norşini bunlardan temizlemektir. Tefecilikten sonra madde bağımlılığı, şans oyunları onlarla da mücadele edeceğiz neslimizi kimsenin zehirlemesine müsaade etmeyeceğiz ve sonuna kadar onlarla mücadelemiz sürecektir dedi. 

Yüzlerce vatandaşın katıldığı basın açıklamasında, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, Emniyet Müdürü Erbil Başar, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Tefecilikle ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu, kanaat önderi Abdülkerim Çevik, medrese alimleri ve esnaflar katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/turkiye-nin-ilk-tefecilikle-mucadele-platformu-guroymak-ta-harekete-gecti-11322.html