Türkiye İş Kazaları'nın Sürekli Adresi!

Kategori: Güncel - Tarih: 14 Mayıs 2014 12:35
Türkiye İş Kazaları'nın Sürekli Adresi!

Soma maden cinayetinde ölü sayısı giderek artarken, facia dünya basınında da yankı buldu.

BBC: TÜRKİYE’NİN MADEN SİCİLİ KÖTÜ

BBC, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası haberini verirken, Türkiye’nin maden ocaklarındaki “iş kazaları”nda sicilinin kötü olduğunu hatırlatıyor. "Analistler, Türkiye'nin kömür madenlerindeki güvenlik sicilinin çoğu sanayileşmiş ülkelerinkinin gerisinde kaldığını söylüyorlar" diyor ve Türkiye'de şu ana kadar en kötü maden faciasının, 1992 yılında Zolguldak'a yakınlarında yaşandığını, 270 madencinin hayatını kaybettiği belirtiyor.

DEUTSCHE WELLE: İŞ KAZALARININ SÜREKLİ ADRESİ!

"Türkiye, yeni güne kapkara bir haberle başladı" sözleriyle faciayı duyuran Deutsche Welle ise, can kaybının artmasından endişe edildiğini belirtiyor. "Maden kazalarının sürekli adreslerinden biri olarak bilinen Türkiye'de, Soma faciasının önlenip önlenemeyeceği büyük tartışma konusu oldu" diyen Alman medya kuruluşu, "Maden kazalarının tarihi de Türkiye'de işçilerin çalışma koşullarının ne denli ağır olduğunu ortaya koyuyor" sözlerini de kullanıyor.

RUSYANIN SESİ: İŞÇİLERİN GÜVENLİĞİ YOK

Rusya'nın Sesi, "Türkiye'de özellikle güvenlik kuralları sıkça uyulmadığı özel madenlerde patlama ve göçük olayları yaygındır" görüşünü dile getiriyor ve 1992 yılında Zonguldak'ta yaşanan faciayı anımsatıyor.

FİNANCİAL TİMES SOMA ÖNERGESİNİ HATIRLATTI

Ekonomi gazetesi Financial Times ise Meclis’te Soma maden ocağıyla ilgili verilen soru önergesinin Hükümet tarafından reddedildiğini hatırlatıyor. "Facianın siyasi bir kavgayı tetikleyeceği görünüyor çünkü Türkiye'nin ana muhalefet partisi, Soma madenlerinde çalışma kazalarının araştırılması amacıyla parlamentoya bir önerge vermişti. Önerge reddedildi" diye yazıyor.

ZAMANA KARŞI YARIŞ

Wall Street Journal "Türkiye'nin Batısında bir madende meydana gelen patlama, en az 201 işçinin ölümüne yol açarak ülkede 20 yılı aşkın bir sürenin en kötü maden kazasına neden olurken kurtarma görevlileri, yeraltıdaki yüzlerce madenciyi çıkartmak için zamana karşı yarışıyor" diyor.

Soma kazasını izleyen yabancı basın kuruluşlarından Le Monde ise, 200'den fazla madencinin öldürüldüğünü duyururken "Hayatta madenciyi bulma umutlar azalıyor" dediği haberinde patlama anında madende 780'den fazla çalışanın olduğuna, 200'de fazla madencinin hala çıkarılamadığına dikkat çekiyor.


https://www.bitlishaber13.net/haberprint/turkiye-is-kazalari-nin-surekli-adresi--3058.html