Turan Yılmaz: Güroymak, Eğitimde Kabuğunu Kırdı

Kategori: Güroymak - Tarih: 19 Haziran 2013 10:19

Güroymak ilçesi eğitim alanında yapılan gerek yatırımlarla gerekse ilçesinin resmi makamları, halk kaynaşması ve yapılan güzel işlerle, eğitim alanında adeta kabuk kırdı.

Başarı ve huzurlu ortamıyla anılmak için adeta kenetlenen ilçede özellikle eğitim alanında son bir yılda okula kazandırılan kız öğrenci sayısı arttı. Bu yılki eğitim ve öğretim dönemi başında Güroymak’ta okula devam etmeyen kız sayısı bin 22 iken bu sayı yapılan ekip çalışmasıyla yılsonunda 150’ye indirildi. Bir yıl içinde okula devam etmeyen kız sayısında yüzde 99 başarı sağlanırken kızların yüzde 99’u ise eğitime kazandırılmış oldu."
 
Elde edilen başarının önemine vurgu yapan Kaymakam Turan Yılmaz, başarının ekip çalışmasıyla elde edildiğini ve okula gönderilmeyen kızların evlerin tek tek ziyaret edilerek ailelerin endişelerinin giderildiğini ve bu sayede kızların eğitime kazandırıldığını söyledi.
 
Aile ziyaretlerinde öncelikli olarak kızların okula gönderilmemesinin ana nedeninin araştırıldığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, “Ekip halinde kız çocuklarının eğitime kazandırılması için seferber olduk. Bu sayede de yıl başında okula gönderilmeyen ya da okula devam etmeyen kız çocuğu sayısı bin 22 iken ikinci dönem Şubat ayı itibariyle bu sayı 150’ye kadar indi. Kızlarımızdan bazıları örgün bazıları ise açık öğretime yazılmaları sağlandı.” şeklinde konuştu.
    
Okula kayıtları yapılan kız çocukları için maddi ve manevi destekte sağlandığını dile getiren Yılmaz, “2013-2014 yılı eğitim ve öğretim yılı için ise okula devam etmeme durumu olan kız çocukları ve okula devam etmeyen diğer kız çocukları için ise ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde 25 kişilik bir ekip oluşturduk. Bu ekip 3 aylık yaz tatili boyunca kız çocuklarının evlerini ziyaret ederek eğitim ve öğretimin önemi anlatacak. Bunun yanında yine bu ekip ailelerin endişelerini gidererek kız çocuklarının okullaşmasını sağlayacak. Bu ekibin yaz tatilinde ortalama 400’e yakın aile ile görüşecekler.” diye konuştu.
 
Kaymakam Yılmaz, hedeflerinin ilçede okula gitmeyen kız çocuğu kalmamasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/turan-yilmaz--guroymak--egitimde-kabugunu-kirdi-297.html