Tunç Soyer'in açıklamasına Bitlis'ten Tepkiler!

Kategori: Bitlis - Tarih: 27 Temmuz 2019 12:16
Tunç Soyer'in açıklamasına Bitlis'ten Tepkiler!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir'in turizmdeki potansiyelinin kullanılamadığı hususuna dikkat çekmek için "Bitlis’te Yaşıyormuşuz gibi yaşadık!" cümlesi ile Bitlis'te tepkiler sürüyor.

BİTLİS BELEDİYE BAŞKANI NESRULLAH TANĞLAY

"Gibisi fazla Sayın Soyer, biz gerçekten Bitlis'te yaşıyoruz!"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in, İzmir'in turizmdeki potansiyelinin kullanılamadığı hususuna dikkat çekmek isterken, alakasız ve küçümseyici bir şekilde sarf ettiği "Bitlis’te Yaşıyormuşuz gibi yaşadık!" cümlesi son derece talihsiz, kırıcı ve maksadını aşan bir beyan olmuştur.

İzmir şüphesiz ülkemizin en nadide ve güzel şehirlerinden biridir.

Ancak sayın başkan, İzmir'in turistik anlamda hak ettiği yerde olmamasının esas sebebinin, on yıllardır İzmir'i yöneten ve kendisiyle aynı zihniyette olan yerel yönetimlerin vizyonsuz ve basiretsiz turizm politikası olduğunun farkında değil ne yazık ki. 
Sorunun esas sebebinin farkında olmadığı gibi, çözüm önerisini, 2 yıl önceki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada yere göğe sığdıramadığı Bitlis'i küçümseyerek sunmasının da şüphesiz mensubu olduğu zihniyetin her daim kendini açığa vurmuş üstenci bakış açısının sonucu olduğunu biliyoruz.

Lakin;

Tarihi ve barındırdığı doğal güzellikleriyle gerek ülke gerekse de dünya çapında son derece bilinen ve büyük bir öneme sahip bir şehirdir Bitlis.

Kökleri Neolitik döneme kadar uzanan ve neredeyse İstanbul’dan sonra en fazla tescilli tarihi esere sahip bir şehirdir.

Sadece tarihi eserleri ile değil, dünyada eşi benzeri olmayan doğal güzellikler olan ve aynı zamanda Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü ve dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin de en büyük gölü olan Van Gölü gibi iki muhteşem doğa harikasına,

Türkiye'nin en büyük kayak pistine,

Dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlığı olan Selçuklu mezarlığına,

Yetiştirdikleri ilim, din, kültür ve sanat adamları, mutasavvıf ve zahitleri ile değerlendirilen, "İslamiyet'in kubbeleri" anlamına gelen ve dünyadaki 3 şehirden biri olan Kubbet-ül İslam'a,

Ülkede sadece 17 tane bulunan 'Sakin Şehir'den birine,

Burada sayılamayacak kadar güzelliğe ve sizin 2017'deki tabirinizle "Harika misafirperverlik gösteren" insanlara ev sahipliği yapan şehirdir Bitlis.

Sayın Başkan, talihsiz cümleleriniz bizi incitti ancak sizi yine de Bitlis'e bekleriz.

Biz Bitlis'te yaşıyoruz ve Bitlis'te yaşamak çok güzel.

Bitlis'imiz hala eşsiz, insanlarımız hala "harika misafirperver"


TATVAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET EMİN GEYLANİ

Bitlis ve nazarında ilçeleri gerek tarihi gerek sosyo kültürel yaşantısı gerekse içerisinde barındırdığı güzellikleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hayallerine dahi sığamayacak kadar büyük ve soylu bir şehirdir.

Tunç Soyar’in ‘Sanki Bitlis’te yaşıyormuşuz gibi...’ bir söylemle yaptığı açıklamayı utanç verici karşıladığımızı da belirtmek istiyoruz.

Bu söylem bir Bitlisli olarak, bir Tatvanlı olarak bizleri derinden yaralamıştır.

Bitlis’in tarihini, Tatvan’ın Nemrut Dağını, Ahlat’ın ihtişamını, Adilcevaz’ın sahilini, Hizan’ın Said-i Nursi’sini, Güroymak’ın değerini, Mutki’nin güzelliğini en önemlisi insanlarının adam gibi adam olduğunu bilmeden yaptığı bu açıklama hiç şüphesiz Tunç Soyer’in ön yargılı ve bilgisizliğinden kaynaklandığı aşikardır.

Yıllarca İzmir’de yaşamış ve kalmış biri olarak Tunç Soyer ve Tunç Soyer gibi düşünenleri ilimize davet ediyoruz. Şunu da belirtmek istiyoruz ki ‘İyiki Bitlis’te yaşıyoruz, İyiki Tatvan’da yaşıyoruz’

2017 YILINDA ADİLCEVAZ'A İZMİR KADAR DEĞERLİ DEMİŞTİ!

Ayrıca sosyal medyada kimi durumu savunurken kimi ise Soyer'in söylemini eleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 2017 yılında Adilcevaza geldiği zaman buranın en az İzmir kadar değerli ve Turizm potansiyeli olduğunu söylemişti.

Bitlis ile ilgili açıklamasına ve Bitlis'ten verilen tepki sonucu Başkan Soyer'in konu hakkında açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. 
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tunc-soyer-in-aciklamasina-bitlis-ten-tepkiler--12839.html