TİB'in korsan sansürü devam ediyor

Kategori: Teknoloji - Tarih: 26 Temmuz 2015 22:48
TİB'in korsan sansürü devam ediyor

PKK kamplarına yönelik hava saldırısına paralel Yüksekova Haber'in de aralarında bulunduğu DİHA, ANF, ANHA ve Özgür Gündem Gazetesi gibi alternatif basına TİB tarafından konulan erişim engeli iki gündür hiçbir tebligat yapılmadan devam ediyor.

Yüksekova Haber'in de aralarında bulunduğu DİHA, ANF, ANHA, Rojnews ve Özgür Gündem Gazetesi gibi bir çok özgür ve alternatif basına TİB tarafından konulan erişim engeli devam ediyor. Henüz erişim engeline dair basın kuruluşlarına hiçbir tebligatın da yapılmadığı fiili sansüre ilişkin değerlendirmede bulundan DİHA Hukuk Danışmanı Avukat Özcan Kılıç, TİB eliyle gerçekleşmiş bu uygulamanın hukuku hiçe sayan siber korsan müdahale olduğunu ve AİHM ve Anayasa Mahkemesi'nin bu tür sansür uygulamalarıyla ilgili vermiş olduğu kararları yok saydığını söyledi.
 
TİB siber korsanlık yapıyor
 
Kılıç, sansür uygulanmasının hafta sonuna denk getirildiğini ve bu yolla hukuki başvuru yollarının da engellenmesinin amaçlandığını belirterek, "Meşruluğunu yitirmiş AKP hükümeti, kanlı savaş politikaları ile kendisine yeni bir meşru zemin yaratmaya çalışırken bu politikanın bir başka yansıması olarak da Türkiye halklarının ve Dünya kamuoyunun gerçekleri bilmesini sansür uygulayarak engellemeye çalışmaktadır. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hak ve özgürlüğünü ortadan kaldırmaya dönük bu uygulamanın hukuki hiçbir temeli yoktur. Hiçbir yargı-mahkeme kararı olmaksızın uygulanan bu siber-korsan müdahale halen devam etmektedir" diye konuştu. 
 
Kılıç, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın da sansürün başladığı saatlerde özgür basına yönelik sarf ettiği sözleri hatırlatarak, Arınç'ın bu açıklamayla korsan saldırıları AKP adına açıkça üstlendiğini vurguladı. 
Kaynak : DİHA

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tib-in-korsan-sansuru-devam-ediyor-6222.html