TESO Başkanı Tekin'den bankalara kayyum talebi

Kategori: Tatvan - Tarih: 3 Ekim 2016 21:32
TESO Başkanı Tekin'den bankalara kayyum talebi

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO) Başkanı Emrullah Tekin, esnafı tefecilere mahkum eden bankalara kayyum atanması önerinde bulundu.

TESO'da gündemdeki konular ve ilçedeki esnafların sorun ve sıkıntılarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Emrullah Tekin, esnafa uygun kredi imkanı sağlamayan bankalara tepki gösterdi. Esnafı tefecilere mahkum eden bankalara kayyum atanması önerinde bulunan Tekin, "15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe girişiminde canını siper eden vatandaşlarımız bugün bankalar tarafından mağdur ediliyor. Esnafımızı mağdur eden ve bunun yanında tefecilere mahkum eden tüm bankalara gerekirse kayyum atanması gerekiyor" dedi.

Esnaf ve banka kredileri ile ilgili açıklanan paketlerin, esnaf camiasında büyük bir sevinç oluşturduğunu ifade eden Tekin, "Kredi kullanarak borcunu yapılandırmak ya da aldığı kredi ile borcunu peşin kapatmak isteyen esnaflarımız, gittikleri bankalarda adeta şok oldular. Bankalar vergi ve prim borcu bulunan esnafımıza gerekli krediyi vermiyor. Artık teknoloji çok gelişti. Bir insanın kredibilitesine bakıldığı zaman bir kişinin 3 tane çeki neden ödenmemiş bunların bilinmesi gerekir.

Üç ay süre ile bölgemizde yaşanan olumsuzluklardan dolayı ticaret yapılamadı, bu da esnaf arkadaşlarımızın mağduriyetine sebep oldu. Bölgede yaşanan terör olayları, doğal afetler gibi felaketlerin esnafı ne kadar etkilediği göz önünde bulundurularak kredi notu verilmelidir. 30 yılı aşkındır esnaf olan ve binlerce çek işlemi yapan esnafın 2-3 senedi ödenmedi diye sicili bozulmamalı. Bu sorun bir an önce aşılmalı, borcunu yapılandıran esnafın sicili temizlenmelidir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafınca yapılan çağrılara rağmen kredi konusunda bankalardan yeterli desteği görmüyoruz. Bırakın taşınırı, taşınmaz ipoteğinin dörtte biri kadar kredi vermiyorlar. Bu da yetmezmiş gibi esnaflarımızın var olan mevcut limitini bile kapatıyorlar. Esnaflarımız ise bankalardan kredi alamayınca tefecilerin eline düştü. Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde canını siper eden vatandaşlarımıza, bankalarımızdan kredi konusunda esneklik bekliyoruz. Gün halka, esnafa teşekkür günüdür, onları mağdur etme günü değil. Bankalar aracılığıyla yıllarca bu milletin sırtından para kazananların artık halk için, esnaf için bir şeyler yapması gerekir. Aksi takdirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrılarına rağmen vatandaşlara gerekli esnekliği göstermeyen bankalara kayyum atanması mubahtır" diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/teso-baskani-tekin-den-bankalara-kayyum-talebi-9074.html