Tek tip askerlik geliyor!

Kategori: Güncel - Tarih: 1 Kasım 2018 21:54
Tek tip askerlik geliyor!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tek tip askerlik için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Akar, "2-3 ay içinde bedelidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tek tip askerlik geleceğini açıkladı. Akar, “Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik ne olacak bunun sonu diyorsunuz. 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2-3 ay içinde bedelidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor” dedi.

’67 DEVRİYE FAALİYETİ İCRA EDİLDİ’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı bütçesi ve Sayıştay raporu görüşüldü.

Türk ve Amerikan askerlerinin, Fırat Kalkanı Harekatı’nın yapıldığı bölge ile Menbic arasındaki sınırda 18 Haziran 2018’de devriyelere başladığını söyleyen Akar, “Bugüne kadar 67 devriye faaliyeti icra edilmiştir. Devriye faaliyetleri mevcut aşamada eş güdümlü fakat birbirinden bağımsız yürütülmeye devam etmektedir. Menbic Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca yürütülen ortak eğitimler 25 Ekim’de tamamlanmıştır” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraç edilen askerle ilgili de bilgi veren Akar, “FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 150’si general ve amiral olmak üzere, 7 bin 595 subay, 5 bin 723 astsubay, bin 261 uzman erbaş/sözleşmeli er, 424 devlet memuru/işçi olmak üzere, toplam 15 bin 153 personel ihraç edilmiş, ihraç edilen 323 personel ise görevlerine iade edilmiştir OHAL Komisyonu tarafından veyahut da mahkemeler tarafından” diye konuştu.

BAKANLIK BÜTÇESİ: 46 MİLYAR 462 MİLYON TL

Milli Savunma Bakanlığı 2019 yılı bütçe teklifinin 46 milyar 462 milyon 303 bin lira olduğunu belirten Hulusi Akar, bütçeyle ilgili şunları söyledi:

“Bütçemizin 18 milyar 289 milyon 780 bin Türk Lirası tutarında ve yüzde 39,4 oranındaki bölümünü modernizasyon projeleri dahil olmak üzere mal ve hizmet alım giderleri oluşturmaktadır. Bu tutarın 10,8 milyar Türk lirası ise Türk Silahlı Kuvvetleri Stratejik Hedef Planı 2019 Yılı Modernizasyon Programı ihtiyaçları kapsamındaki projelere; 7,4 milyar Türk lirası da Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin barınma, beslenme, giyim gibi yasalarla belirlenmiş yasal istihkakları ile akaryakıt, yakacak, taşıma, ulaşım gibi tüketim mal ve hizmet alımlarına planlanmış bulunmaktadır.”

Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Akar, çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağını dile getirdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tek-tip-askerlik-geliyor--12000.html