Tatvan Organize Sanayi Sitesinin ilk toplantısı yapıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 1 Şubat 2021 19:19
Tatvan Organize Sanayi Sitesinin ilk toplantısı yapıldı

Tatvan ilçesi sınırları içerisinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için, Bitlis il merkezinde toplantı düzenlendi.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay başkanlığında, Bitlis Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Vekili Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Toplantıda kısa bir açıklama yapan Vali Çağatay, 2. OSB'yi Tatvan ilçesi sınırlarında kuracaklarını belirterek, “İkinci OSB'ye geçmeye hak kazandık. İkinciye geçebilmemiz için birincinin yüzde 70 oranında inşaatların tamamlanması lazımdı. Biz bunu çoktan geçtik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başvurumuzu onayladı. Sayın Milletvekillerimizin büyük desteğiyle, il özel idaresi mülkiyetine kazandırdığımız Rahva’daki Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nin arkasından başlayarak, Tatvan istikametine uzanan 1100 dekar alanda kuruluma başlayacağız. Geçen haftalarda mevcut OSB'de 21’nci fabrikanın açılış ruhsatını verdik” dedi.

Vali Çağatay, il özel idaresinin yaptığı fabrikalarda bin kişiye istihdam alanı oluşturacaklarını ifade ederek, "2021'in sonunda herhangi bir sıkıntı olmaması durumunda OSB'de yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayacağız. İstihdam için gelen firma sahipleri Bitlisli çalışanlardan çok memnun kalıyorlar. Bitlis'te artık terörü konuşmuyoruz. Bizim terör gibi bir problemimiz kalmadı. Geçmiş zamanın büyük sıkıntısıydı. Bitlislilerin o tarihten gelen ferasetli duruşları ve devletimizin terör karşısındaki kararlı duruşuyla; öyle bir problemimiz kalmadı. Bitlis'te artık terörü değil istihdamı konuşuyoruz. İşimiz gücümüz istihdam. Bu güzel hizmetler nedeniyle, başta Sayın Milletvekillerimiz ve Sanayi Bakanlığımızın yetkilileri olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tatvan Organize Sanayi Sitesi’nin ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise, toplantı sonrası yayınladığı mesajında, “İstihdam projelerimizden biri olan binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak Tatvan Organize Sanayi Sitesi projesi Sanayi Bakanlığımız tarafından kabul gördü. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milletvekillerimiz Cemal Taşar ve Vahit Kiler, STK ve kamu kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-organize-sanayi-sitesinin-ilk-toplantisi-yapildi-24224.html