Tatvan okuyor projesi ile Tatvan'a kütüphane kazandırıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 17 Ekim 2017 13:39
Tatvan okuyor projesi ile Tatvan'a kütüphane kazandırıldı

Kalkınma Bakanlığı’nın Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında hayata geçirilen “Tatvan okuyor projesi” sayesinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde 7’den 70’ herkesin istifade edebileceği bir kütüphane kazandırıldı.

Yürütücülüğünü Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yapacağı proje, Eski Ahlat yolu üzerinde bulunan Kale Mahallesindeki Polis kampının yanında yer alan kaymakamlığa ait binada hizmete açıldı.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında açılan kütüphane, Pazar günleri hariç haftanın 6 günü sabah 09:00 ve 17:00 saatleri hizmet verecek olup, bu kütüphaneden yaş sınırı olmadan 7’den 70’ herkese istifade edebilecek.

“Tatvan okuyor projesi” ile ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan projenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Proje kapsamında kurulan kütüphanenin zengin bir içeriğe sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Özkan, “Kitaplar yol gösterir, karanlıkları aydınlatır, ufuk açar. Kitap okuyan insan da kendisini geliştirir. Bu güzellikleri bünyesinde bulunduran mekanlar ise kütüphanelerdir. Bu sebeple DAP idaresince kabul gören “Tatvan okuyor” isimli projemiz ile ilçemize zengin içeriğe sahip bir kütüphane kazandırdık. Kütüphanemiz Pazar günleri hariç haftanın 6 günü sabah 09:00 ve 17:00 saatleri hizmet verecek. Bu kütüphanemiz her yaştan öğrenci ve vatandaşımıza hitap ediyor. Bu anlamda kütüphanemiz içerisinde sınavlara hazırlık kitapların yanı sıra, roman, hikaye türünden kitaplar yer alıyor. Ayrıca yine kütüphanemiz içerisinde öğrencilerin faydalanabileceği bilgisayarlar mevcut. Tamamen ücretsiz bir şekilde hizmete sunulan bu imkanlar sayesinde öğrencilerimiz kütüphanede yer alan bu kitapları ödünç alıp okuyabiliyor. Oldukça fayda sağlayacak olan bu projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-okuyor-projesi-ile-tatvan-a-kutuphane-kazandirildi-10786.html