Tatvan'lı Zeynep'in okul arzuzu TRT Haber'e konuk oldu

Kategori: Tatvan - Tarih: 8 Mart 2018 15:30
Tatvan'lı Zeynep'in okul arzuzu TRT Haber'e konuk oldu

Tatvan'da yaşayan 14 yaşındaki Zeynep isimli kız çocuğu, ailesinin okula gitmesine izin vermemesine rağmen, sergilediği cesaret ile okuluna kavuştu.

Ailesinin onayı olmadığı için okula gidemeyen, eğitim ve öğretim hayatında diğer yaşıtlarından geri  de bırakılan 14 yaşındaki Zeynep, defalarca arayıp yayına bağlanamadığı TRT FM’e 24 Şubat gecesi bağlanarak okula gitmeyi çok istediğini fakat ailesinin izin vermediğini söyleyince, yetkililer ayağa kalktı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan kız çocuğunun yürekleri burkan okul sevdasına babasının izin vermeyişi Ünlü Eğitimci Fatih Akbaba’yı da duygulandırdı. Akbaba, Tatvan’daki Dostum diye hitap ettiği Tatvanlı İş Adamı Muzaffer Gül’ü arayarak kızın durumunu anlattı. Bunun üzerine konuyla yakından ilgileneceğini belirten Gül, ilk olarak çocuğun ailesini araştırarak gerekli çalışmaları başlattı. Küçük kızın okula başlaması için Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın eşi Arzu Özkan’ı da devreye sokan Gül, Küçük Zeynep’in mutlu olmasında büyük görevini başarıyla tamamladı.

Dün akşam TRT Haber’de canlı olarak yayınlanan “Fuat Kozluklu ile Gece Bakışı“ programa konuk olan Ünlü Eğitimci Fatih Akbaba Zeynep’in hayat hikâyesini anlattıktan sonra Zeynep’in geçtiğimiz Cuma günü okula başladığının müjdesini verdi. Sürecin tamamlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirttikten sonra Zeynep’in okula başlamasında büyük katkısı olan İş Adamı Muzaffer Gül’e ve Kaymakam Eşi Arzu Özkan’a teşekkür etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-li-zeynep-in-okul-arzuzu-trt-haber-e-konuk-oldu-11214.html