Tatvan'lı hayırsever işadamından örnek davranış

Kategori: Tatvan - Tarih: 7 Ekim 2016 15:59
Tatvan'lı hayırsever işadamından örnek davranış

Tatvan ilçesine bağlı Küçüksu köyündeki yol sorunu, hayırsever iş adamı Mekin Orak tarafından giderildi.

Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşların mezarlığa ulaşmasında sıkıntı yaşamasına neden olan yol sorununu çözen Tatvanlı hayırsever iş adamı Mekin Orak, ayrıca mezarlığın çevre düzenlemesi ve hayır çeşmesi de yaptırarak halkın hizmetine sundu. Yaptığı çalışma ile örnek bir davranışa imza atan Orak, ilçe halkının da takdirini topladı.

Yaptığı çalışma dolayısıyla ilçe halkı ve Küçüksu köyü adına hayırsever iş adamı Mekin Orak'a teşekkürlerini ileten Köy Muhtarı Abdulalim Gökçek, yapılan çalışma sayesinde mezarlığa gelenlerin rahatlıkla ziyaretlerini gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Hayırsever iş adamı Mekin Orak tarafından sadece yol çalışması yapılmakla kalınmayıp mezarlığın çevre düzenlemesi ve hayır çeşmesi yapıldığını da belirten Muhtar Gökçek, Çalışma kapsamında hayırsever iş adamımız tarafından 10 bin metrekare alan üzerine dolgu işlemi yapılarak yaklaşık 20 metre yüksekliğinde istinat duvarı örüldü. Buna ek olarak yaklaşık 25 metre uzunluğunda kutu menfez ve 2 kilometrelik sıcak asfalt çalışması yapıldı. Bunun yanında yine çevre düzenlemesi, hayır çeşmesi yapıldı.

Tüm bu yapılan çalışmalar neticesinde mezarlığımızın adeta çehresi değişti, mezarlığa gelen ziyaretçilerimiz ziyaretlerini çok rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Yapılan bu çalışma gerçekten mezarlığımızla ilgili birçok soruna adeta derman oldu. Bu vesile ben gerek ilçemiz adına ve gerekse köyümüz adına hayırsever iş adamımız Mekin Orak'a canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hayrını kabul etsin inşallah diye konuştu.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-li-hayirsever-isadamindan-ornek-davranis-9098.html