Tatvan Kaymakamlığından Şarbon açıklaması

Kategori: Tatvan - Tarih: 18 Eylül 2018 10:28
Tatvan Kaymakamlığından Şarbon açıklaması

Tatvan Kaymakamlığı, son günlerde sıkça gündeme gelen "Şarbon" hastalığı ile ilgili bilgilendirme açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerinde yapılan denetimlerde "Şarbon" hastalığına rastlanmadığı belirtildi. Denetimlerin sıklıkla devam ettiğinin belirtildiği açıklamada,

"Son günlerde sıkça gündemde olan şarbon hastalığı ile ilgili olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçemiz merkezi ve köylerimiz genelinde gerekli kontroller yapılmış olup, yapılan kontroller sonucunda Şarbon hastalığına rastlanmamıştır. Gıda kontrol ekiplerimizce kasap ve marketlerin kasap reyonlarında ise aralıklarla düzenli denetimler yapılmaya devam edilmektedir. İlçemizde yapılan hayvan kesimleri ise, Tatvan Belediyesi mezbahanesinde resmi veteriner hekim tarafından kontrol edilmektedir. Mezbahane de kesilen hayvanların karkasları sağlıklı ise Resmi Veteriner Hekim tarafından mühürlenmektedir. Bu anlamda et alırken mühürlü olup olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Halkımız ilçemizdeki kasaplardan et alırken karkas üzerindeki mühürü gördükleri takdirde gönül rahatlığıyla kırmızı et alabilir ve güvenle tüketebilirler" ifadelerine yer verildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/tatvan-kaymakamligindan-sarbon-aciklamasi-11837.html